Medimagazin logo

Anayasa Mahkemesi Tam Gün için Bakanlıktan 'izahat' istedi

Anayasa Mahkemesi, kamuoyunda tam gün yasası olarak bilinen Kanun'un bazı hükümlerinin iptali istemiyle açılan davada, Sağlık Bakanlığı yetkililerinin sözlü açıklamalarını dinleyecek.
Anayasa Mahkemesi Tam Gün için Bakanlıktan 'izahat' istedi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

CHP, 6514 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un, bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurmuştu.

Başvurunun ilk incelemesini yapan Yüksek Mahkeme, yasanın, mesai saatleri dışında serbest meslek faaliyetinde bulunan veya özel kuruluşlarda çalışan öğretim üyelerine, üç ay içinde bu faaliyetlerini sona erdirmelerini öngören 14. ve 19. maddelerinin yürürlüğünü durdurmuştu.

Davayı bugün esastan görüşen Yüksek Mahkeme heyeti, davayla ilgili esastan karar vermeden önce Sağlık Bakanlığı yetkililerinin yasayla ilgili sözlü açıklamalarını dinlemeye karar verdi.

Buna göre, Sağlık Bakanlığı yetkilileri 6 Kasım perşembe günü Anayasa Mahkemesine gelerek, sözlü açıklamalarda bulunacak.

Heyet, bunun ardından davayla ilgili esastan kararını verecek.

Anayasa Mahkemesinin, yürürlüğü durdurulan düzenlemelerle ilgili gerekçesinde, düzenlemelerle ilgili Anayasaya aykırılığı konusunda güçlü belirtiler bulunması ve uygulanmalarından doğacak, sonradan giderilmesi güç veya olanaksız durum ve zararların önlenmesi için esas hakkında karar verilinceye kadar yürürlüğün durdurulduğu ifade edilmişti.
 

tam gün
tam gün yasası
anayasa mahkemesi
Yorum (4)
Erdem
Sayın AYM üyeleri, bir de şu Meclise bir türlü getirilemeyen ekteki Tasarı için "izahat" isteseniz? Saygılarımla; http://www.medimagazin.com.tr/hekim/genel/tr-chpden-emekli-ve-calisan-hekimlerin-ucretlerinin-artirilmasi-icin-kanun-teklifi-2-12-50817.html
0
Cevapla
Dr Hakan
Daha önceki davada da aynısı olmuş ve o zaman izahat için Recep Akdağ kendisi gitmişti. Ertesi gün yasa iptal olmuştu.
0
Cevapla
dR Abuzettin
Ya kardeşim benmi anlamıyorum,benmi aptalım yoksa milleti salakmı zannediyorlar?.Bu Yasa öğretim üyelerinin tam gün muayene ve amiliyat yapması için çıkmadımı?Ne oldu sonuçta,öğretim üyesi muaynehaneyi kapadımı? hayır.Öğretim üyesi tam gün çalışıyormu?hayır.Öğretim üyesi hastanede ameliyat yapabiliyormu? hayır.Peki öğretim üyesinin özelde ameilayat yapması yasakmı? hayır.Peki ey devlet baba ,benden ne istedin?.Uzman doktor olarak devlet hastanesinde tam gün çalışırken bana dışarıda çalışmayı yasak ettin ,beni devletten istifa ettirdin,şimdide hanfendünün hastanesinde özelde çalışıyorum.Kime yaradı bu yasa allah için birisi bana anlatdın ,vallahi kafayı yiyorum.
0
Cevapla
Beyhan
Erdem kardeş, "ironi" yapmış olmalısınız. AYM'nin öyle bir yetkisi olmadığını siz de biliyorsunuzdur. Olsa bile verilecek cevabı duyar gibi oluyorum..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir