Medimagazin logo

Genel Kurul'da bu hafta "tam gün" mesaisi

TBMM Genel Kurulu, "tam gün" düzenlemesi için mesai yapacak. Kadın istihdamının artırılmasıyla ilgili çalışmalar Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na sunulacak.
Genel Kurul'da bu hafta "tam gün" mesaisi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Meclis, bu hafta "tam gün" düzenlemesi için mesai yapacak.

TBMM Genel Kurulu, görüşmeleri bir süredir ertelenen kamuoyunda "tam gün" olarak bilinen Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı 3 Aralık Salı günü görüşmeye başlayacak. Tasarı, temel kanun olarak üç bölüm halinde görüşülecek.

Tasarıya göre, memur, subay, astsubay ve askeri öğrenciler; ofis, büro ve muayenehane açamayacak, vakıf yüksek öğretim kurumlarında çalışamayacak. Ancak memurların insani ve sosyal amaçlı gönüllü çalışmaları bu yasaklamanın dışında olacak. Sağlık personeli, mesai saatleri dışında da hastane ya da sağlık kuruluşuna çağrılabilecek.  GATA'da da sözleşmeli profesör ve doçent çalıştırılabilecek. Sünnet ameliyatını sadece tabipler yapacak.

Ruhsatsız olarak sağlık hizmeti sunan veya yetkisiz kişilerce sağlık hizmeti verdirenler, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak. Ancak, olağanüstü durumlarda acil sağlık hizmeti ulaşana kadar sağlık hizmeti veren hekimler ve sağlık görevlileri bu cezaya çarptırılmayacak. 1 Ocak 2013'ten önce yurt dışında görev yapan tabipler ve uzmanlar ile düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde Türkiye'ye dönen ve en az 3 yıl süreyle mesleğini yapanlar, devlet hizmeti yükümlüğünden muaf tutulacak.  Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri sırasında veya görevleri dolayısıyla işlenen kasten yaralama suçu tutuklama nedenleri arasında sayılacak.

Tasarıyla, profesör ve doçentler, mesai dışında özel hastane ve vakıf üniversitesi hastanesinde çalışabilecek. Bu şekilde çalışabilecek öğretim üyeleri, yüzde 50'si uygulama, yüzde 50'si de akademik faaliyetlerden oluşacak önceki yılın performans kriterlerine göre belirlenecek. Tabip ve diş tabibi olan profesör ve doçentler, kurumsal sözleşme ile özel hastane ve vakıf üniversitelerinde çalışabilecek. Hemşire yardımcısı, ebe yardımcısı, sağlık bakım teknisyeni adıyla üç yeni "yardımcı sağlık mesleği" geliyor. Ebelik eğitimi lisans seviyesine çıkarılıyor. Eğitime başladıkları tarihte çalıştıkları aile hekimliği birimini en az üç yıl değiştirmemek şartıyla uzmanlık eğitimini başarıyla tamamlayanlar, devlet hizmetini yapmış sayılacak. Aile hekimleri ve aile sağlığı elemanları, mesai saatleri dışında ayda asgari 16 saat nöbet tutacak.

Genel Kurul, tasarının bitmemesi halinde 6 Aralık Cuma ve 7 Aralık Cumartesi günleri de çalışacak.  

Komisyonlar

TBMM'deki ihtisas ve araştırma komisyonları da gündemlerindeki konuları ele alacak.

Plan ve Bütçe Komisyonu, 4 Aralık Çarşamba günü yapacağı toplantıda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile bazı kanun ve KHK'lerde değişiklik yapan torba kanun tasarısını görüşecek.

Dışişleri Komisyonu, uluslararası anlaşmaların onaylanmasını içeren yasa tasarılarını 4 Aralık Çarşamba günü ele alacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kadın istihdamının artırılmasıyla ilgili olarak yapılan çalışmalar, mevcut durum, yürütülen projeler ile yaşanan sorunlar ve hazırlanan teşvik paketi konusunda 5 Aralık Perşembe günü Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na sunum yapacak. ,  

Komisyon raporunu açıklayacak

Çalışmalarını tamamlayan Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu, hazırladığı raporu yarın açıklayacak.  

Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu, yol takvimini belirleyerek çalışmalarına başlayacak. 

genel
kurul'da
bu
hafta
"tam
gün"
mesaisi
Yorum (9)
Yakup
Allah rızası için bir kez olsun Kurum Hekimi maaşlarını da inceleyin, Allah rızası için ! Daha ne diyim yaaa?
0
Cevapla
Hakan Gümüş
Bu yasa çıkmayacak ve genel kuruldada görüşülemeyecek
0
Cevapla
Tam Gum
bu yasa bu hafta genel kurula gelir ve aynen kabul edilirse, bir kez daha husranla sonuclanacaktir. bir kez daha diyorum ama sayisini ben de unuttum zaten. anayasa mahkemesinin 2010 yilinda vermis oldugu karardan sonra bu tip kisitlamalari iceren bir yasa yapmaniz mumkun degil bu bir. ikincisi ozelde calismayi sacma ve mesnetsiz ve bir o kadar da komik ve ayrintili sekilde ayirmaniz hukuken mumkun degil bu iki. universitedeki ogretim uyelerinden tip ve dis hekimligi kokenlileri ayirip bunlara ozel bazi kisitlamalar yapmaniz mumkun degil bu uc. yeni cikacak olan yasa ozelde calismayi tumden yasaklamadigindan (ozel hastane veya vakif hastanesi gibi ayrintilara girilmesi onemli degil) anayasa mahkemesine bile gerek kalmadan ve eski anayasa mahkemesi karari isiginda idare mahkemelerinden muayenehane icin izin cikacaktir bu dort. ve son olarak anayasa mahkemesi yukaridaki yasa maddeleri icin once yurutmeyi durdurma ve sonra iptal karari vercektir bu da bes. hadi herkesi optum...
0
Cevapla
ahmet kaya
Bende kendi tahminimi söyleyeyim, genel kurulda bu hafta kabul edilecek, mevcut istisnalar (AYM gerekçeli kararı iyice okunursa herkes dışarıda çalışabilir demiyor, özellikli iş yapanların kısıtlanmasının kamu sağlığını tehlikeye düşüreceği belirtiliyor.. ki bu madde yeni kanunda gözetilmiş.) Ayrıca yök kanununda öğretim görevlileri arasında (tıp, hukuk) ayrım yapmamasına rağmen bu kanunda aksi bir durum yaratılması gerçekten iptal nedeni ama bu iptal edildiğinde hukuk, işletme vb fakültelerde görevli ve yönetimde bulunanların canı yanacağından AYM bu maddeyi de görmezden gelecektir ...son sözüm Winter is coming ...
0
Cevapla
kazı kazancı
tek adam ne derse o gerısı tırı vırı,hanı dershaneler kappanacak dendi the cemaat yandaşları ve akp yandaşları ayağa kalktı her gun yayın organlarında yayınlar yapılıyor,yıllar önce recep akadağ muayanehaneler kapanacak dediğinde sadece cılız sesler çıktı bu olay bu hafta biter ha mahkeme hukuk zaten guguk olmuş get bakalımda mahkememye bir geçici görevle öpüverirler sayın hocalarımızı muayanehneyi bırak aile de bölünür evinde huzurda kalmazz,gettiğin yerde mısafırhanelerde surunursun,,,
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir