Daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul etmiş sayılmaktasınız.
Sağlık Bakanlığı'nın Tam Gün yasasındaki esnek çalışma modeli belli oldu. Buna göre üniversitedeki ve kamudaki doktorlar sağlık turizmi kapsamında ortak çalışma yürütebilecek. Ayrıca sağlık turizmi için Türkiye'ye gelen hasta veya vatandaşın kritik ameliyatlarda bıçak parasını devlet ödeyecek. Kamudaki doktorun döner sermayesi sağlık turizmi kapsamında 4 kat artacak
Muayenehanesi olan hekimlere döner sermaye ödenmesine yönelik Anayasa Mahkemesi kararından sonra idare mahkemesine açılan ilk davadan karar çıktı: Yasal faiziyle birlikte döner sermaye ödenecek
Anayasa Mahkemesinin, özel muayenehanesi bulunan veya özel hastanede çalışan öğretim üyesi doktorlara, üniversite ödeneği ve ek ödeme yapılamayacağına ilişkin kanun hükmünü iptal ettiği kararın gerekçesi yayımlandı.
Sağlık Bakanı Akdağ: - "(Anayasa Mahkemesinin hekimlerin çalıştıkları kurum dışında da çalışabilmesine ilişkin kararı) Verilmiş kararlara istinaden üniversite hastanelerinde 'özel muayene', 'özel ameliyat' adı altında da bir uygulama başlatıldı. Ara verilmiş olan eski uygulamalar bir daha başlamış oldu. Ben şahsen bunlara karşıyım"
Anayasa Mahkemesinin muayenehanesi bulunan veya özelde çalışan öğretim üyelerinin bu faaliyetlerini üç ay içinde sonlandırmasını öngören düzenlemenin iptaline ilişkin gerekçeli kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Anayasa Mahkemesinin iptal ettiği, "mesai saatleri dışında serbest meslek faaliyetinde bulunan veya özel kuruluşlarda çalışan öğretim üyelerinin, faaliyetlerini üç ay içinde sona erdirmelerini öngören düzenlemelerin yürürlüğünün durdurulmasına" ilişkin kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.
Anayasa Mahkemesi, kamuoyunda tam gün yasası olarak bilinen Kanun'un bazı hükümlerinin iptali istemiyle açılan davada, Sağlık Bakanlığı yetkililerinin sözlü açıklamalarını dinleyecek.
Anayasa Mahkemesi (AYM), ‘Tam Gün Yasası’ olarak bilinen ve 18 Nisan’a kadar öğretim üyelerinin muayenehanelerini kapatmalarını öngören kanunun 14. ve 19. maddelerinin yürürlüğünü durdurdu. B
TBMM Genel Kurulu'nda, kamuoyunda "tam gün" tasarısı olarak bilinen, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Tasarı'nın görüşmelerine başlandı.
TBMM Genel Kurulu, "tam gün" düzenlemesi için mesai yapacak. Kadın istihdamının artırılmasıyla ilgili çalışmalar Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na sunulacak.
Kamuoyunda "tam gün" tasarısı olarak bilinen, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair "torba tasarı" TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda kabul edildi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tam gün çalışma ilkesinde bir tereddütlerinin olmadığını belirterek, YÖK Kanunu'nda "Öğretim elemanları, üniversitede devamlı statüde görev yapar" hükmünü aynen koruyarak, tam günden kesinlikle taviz vermeyi düşünmediklerini bildirdi.
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, "tam gün" tasarısı olarak da bilinen sağlıkta torba tasarının tümü üzerindeki görüşmeleri tamamladı.
Meclis gündeminde olan ‘tam gün’ düzenlemesi, üniversite dışında çalışmanın şartlarını da belirleyecek. Buna göre bağlı bulunduğu üniversiteye her ay 32 bin lira gelir getirmeyi garanti eden hocalar, özel sektörde çalışabilecek. Özel hastaneler, başarılı profesörlere teklif götürmeye başladı bile. Çapa ve Cerrahpaşa ilgide ilk sıralarda.