Medimagazin logo

Tam gün: Belirsizlik ve Adaletsizlik!

Tam gün: Belirsizlik ve Adaletsizlik!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye Hemofili Derneği tarafından İstanbul'da düzenlenen 11. Uluslararası Türkiye Hemofili Kongresi devam ediyor.

Kongrede Tam günle ilgili  görüşünü aldığımız Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr.İbrahim Haznedaroğlu, Anayasa Mahkemesi ve Sağlık Bakanlığının genelgesi üzerine Medimagazin'e şunları söyledi:


Her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Bu nedenle hukuk kurallarına uymak boynumuzun borcudur. Bu nedenle bireysel görüşlerimi ifade ederken, ülkemizdeki hukuki süreç içerisinde ulaşılan tüm sonuçları başımızın tacı boynumuzun borcu olarak benimsediğimi ifade etmek isterim.

Bu bağlamda objektif bir bilim insanı olarak söylersem bizim bilimde en nefret ettiğimiz şey belirsizliktir. Bu nedenle bu belirsizliğin bir an önce çözülmesi hepimiz açısından en uygun hal olacaktır. İster muayenehanesi olan hekimler, ister tam gün üniversitede çalışan hekimler bunların tamamının istedikleri şey, fiziksel olarak kendilerinin programlarını tasarlayabilecekleri uygun bir hukuki platformun herhangi bir değişme riski taşımaksızın sürekli bir konumunun olmasıdır.

Belirsizlik en kötü şeydir. Bu nedenle ben şu anki hali ben kötü bir Fetret Dönemi olarak algılıyorum, çünkü muayenehanesi olan hekimler bir şekilde belirsizliğe dayanan bir güvenceye kavuştular. Yani şuanda hiç bir güç bu hekimlerin muayenehanesini kapatamaz. Ancak şu anda muayenehanesi olmayan ve üniversitede çalışan hekimler ise kendilerine karşı bu geçiş döneminde bir haksızlık yapıldığı düşüncesi içerisindeler. Bu nedenle şuanda bariz bir adaletsizlik var. Yani daha önceden açanlar devam ediyor, hiç açmamış olanların açmaları engelleniyor. Bu belirsizliğin olabildiğince kısa sürmesini istiyorum. Anayasa Mahkemesi de dahil olmak üzere hiç bir kurumun adaletsizlik yapma hakkı yoktur. 

tam
gün:
belirsizlik
ve
adaletsizlik!
Yorum (7)
Frankie Bellevan
prof.dr.ibrahim celalettin haznedaroğlu hocamız(abimiz):mükemmel,örnek bir insan ve şahsiyettir. a.ü.t.f mezunudur. ihtisasını hacettepe'de tamamlamıştır. "göründüğü gibi her zaman tevazu sahibi olan" "gücünü sürekli çalışma azminden ve bilgisinden alan" "ankaferd isimli kanama durdurucu ilacı geliştiren" "yorumunda sağlık sistemindeki belirsizliği eleştiren" hocamızdır. kendisine sağlıklı uzun ömürler ve başarılarının devamını dilerim.
0
Cevapla
Tuncer Timur
Ben açamadan kaldım, yazık bana, herkes kapatsın demediğiniz kalmış. Doğrusu yorumunuzdan utandım. Kendinize güveniyorsanız bu vakte kadar açsaydınız. Sizi tutan mı oldu ?
1
Cevapla
Mertcan
Tam gün çalışan, Kamuda çalışan, ama ne Döner ve ne EK Denge Tazminatı ödenmeyen binlerce Hekim, TSK ve SGK hekimine verilen %700'lük Tazminattan istiyor, eyy duymazlar, eyy gözmezler, eyyyy...!!!
0
Cevapla
Ahmet Serel
Sevgili İbrahim benim canım sınıf arkadaşımdır.Kendisi alanında ülkemizin medarı iftiharı bir bilim insanı olup kamuda çalışan hekimlerin serbest çalışmasına yönelik çelişkiyi ve haksızlığı yine kendine özgü bilimsel bir analizle dile getirmiştir.Lütfen bu bilim insanının söylediklerini başka yöne çekmeyin.
0
Cevapla
ramazan ertürk
sayın hocam bu konuda en az etkilenen ve son konuşması gereken kişiler üniversitede çalışan hocalar olarak sizlersiniz ve kısmen de ülkemizdeki sağlık sorunlarının müsebbibi de yine sizlersiniz, şahsınıza demiyorum ama siz hocalarımız hiç bir zaman tüm camiayı düşünen projeler peşinde olmadınız, TTB'nin Barolar kadar saygın olmamasının sebebi de sizlersiniz. o nedenle lütfen yorum yaparak biz düz uzmanları ve pratisyen hekimleri rencide etmeyin. saygılar.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir