Medimagazin logo

Tam Gün düzenlemesi için kritik gün: 18 Nisan

Türk Tabipleri Birliği Heyeti Sağlık Torba Yasası’na itirazlarını dile getirmek amacıyla Anayasa Mahkemesi Başkanı ile görüştü.
Tam Gün düzenlemesi için kritik gün: 18 Nisan
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Görüşmeye Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile Başkanvekili Serruh Kaleli katılırken Türk Tabipleri Birliği heyeti tarafından “tam gün” düzenlemesine, insanlık yararına hekimliği ruhsata bağlayan düzenlemeye, aile hekimlerine nöbet zorunluluğu getiren düzenlemeye, üniversitede fiilen çalışmayan Sağlık Bakanlığı’ndaki sözleşmeli yöneticilerin akademik ünvanları üniversite dışında kullanmalarını sağlayan düzenlemeye, sağlık personeline ikamet zorunluluğunu değişik isimlerle yeniden getiren düzenlemeye, askeri personel ve özel harekat polislerine “acil tıbbi müdahale” yapma yetkisi getiren düzenlemeye, kurum hekimlerinin öteden beri süregelen ve bu yasayla derinleşen mağduriyetlerine, bu yasayla getirilen ve Türkiye sağlık ortamına zarar veren pek çok düzenlemeye dair itirazlar iletildi.

 

TTB Heyeti Anayasa Mahkemesi Başkanına  “Tam Gün” düzenlemesi nedeniyle 18 Nisan 2014’e kadar yürütmeyi durdurma talebinin ele alınmasının önemine, aksi takdirde telafisi imkansız mağduriyetlerin oluşacağını iletti.

tam
gün
düzenlemesi
için
kritik
gün:
18
nisan
Yorum (13)
kirpi
TTB'nin bu girişimini kutluyorum. AYM'sine "18 Nisan 2014’e kadar yürütmeyi durdurma talebinin ele alınmasının önemine, aksi takdirde telafisi imkansız mağduriyetlerin oluşacağını iletmesi" çok yerinde bir yaklaşım. 18 Nisan öncesi gelebilecek bir yürütmeyi durdurma kararı ben dahil bir çok hocanın zamansız emekli olmasını engelleyecektir.
0
Cevapla
Elvan Dalton
Muayenehanesi olan hocaların emekli olması için çok uygun bir zaman ve 18 nisanda bu kanun yürürlüğe girecek. Medimagazinde hoca yorumlarını okuyunca AKP'nin neden bu kadar oy aldığını rahatlıkla anlayabiliyorum.
0
Cevapla
Tam Gum
elvan dalton büyük hayal kırıklığına uğrayacak ama herkese 9 Nisan tarihini beklemelerini öneririm. CHP'nin anayasaya açıkça aykırı hükümler içeren 6514 sayılı yasanın yürütmesinin durdurulmasına dair istemi o gün karara bağlanacaktır. CHP bu kez yasayı iptal için anayasa mahkemesine götürmeyecek diyen ve hayal kırıklığı içinde göz yaşlarına boğulan arkadaşları daha da zorlu (!) bir süreç bekliyor... bence sakin olup, performans için çalışmaları en güzeli.
0
Cevapla
kazı kazancı
adamların derdıne bakın yahu guler mısın ağlar mısın?pubmede hoca diye geçinenlerin adını yazıyosun yayın yok ya da yayında ismi zurnanın son deliği,,,ya da çıkan dergı ya afrıka'dan ya da ortadoğu'dan sayın buyuk hocalarım !
0
Cevapla
kirpi (2)
tamgün çıksın diye zil takıp oynayacak yorumcular(dayton, kazancı et al..) konuya 'hoca kıskanclığı' penceresinden bakmışlar. bu torba yasa aile hekimlerini, kamu hekimlerini, performans alamayan kurum hekimlerini, varna'dan çakma tıp diplomalı TC vatandaşının mecburiden muaf olması gibi nice haksızlıkları kapsıyor. konuya sahip çıkan 'hocalar' olduğu için onların sesi çıkıyor gibi. ama beğenmediğiniz o hocalar torba yasadaki nice haksızlıkların da sözcüsü oluyor. konuyla ilgisi olmayan niye yorum yazar..hasetlikten. biz performans almıyoruz. sizlerin performans şişirmeleriniz bizi ilgilendirmiyor. yorumcunun biri bizim emekli olmamımızı arzulamış. bir gün her hekim emekli olacak. ben olursam kadromu sen mi dolduracaksın?...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir