Medimagazin logo

Tam Gün yasasındaki esnek çalışma modeli belli oldu

Sağlık Bakanlığı'nın Tam Gün yasasındaki esnek çalışma modeli belli oldu. Buna göre üniversitedeki ve kamudaki doktorlar sağlık turizmi kapsamında ortak çalışma yürütebilecek. Ayrıca sağlık turizmi için Türkiye'ye gelen hasta veya vatandaşın kritik ameliyatlarda bıçak parasını devlet ödeyecek. Kamudaki doktorun döner sermayesi sağlık turizmi kapsamında 4 kat artacak
Kaynak: YENİ ŞAFAK - Ahmet Fatih Erturan
Tam Gün yasasındaki esnek çalışma modeli belli oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hekimlerin merakla beklediği ve sorunların tespit edilerek yenilendiği yeni Tam Gün Yasası'nın detayları belli oldu. Sağlık Bakanlığı, sağlık turizmi ve vatandaşın önemli sağlık problemlerindeki bazı kısıtlamaları ortadan kaldırmak için Tam Gün Yasası'na esneklik getiren modeli belirledi.

MARKA DOKTORLAR ÇAĞRILABİLECEK

Sağlık turizmi kapsamında üniversite hekimleri ve kamudaki hekimler bir araya gelerek ortak çalışabilecek. Gerekli durumlarda Bakanlık özel hastanedeki doktoru davet ederek devlet hastanesinde ameliyata girmesini isteyebilecek. Bakanlık tüm doktorları ortak havuzda buluşturacak. Böylece gerekli durumlarda alanında uzmanlaşmış doktorlardan yardım istenilecek. Ancak aynı haklar kamuda çalışan doktorlara tanınmayacak. Örneğin herhangi bir özel hastane alanında uzman kamu hastanesindeki doktoru hastasının ameliyatı için davet edemeyecek.

BIÇAK PARASI DEVLETTEN

Bakanlık, yurtdışından beyin tümörü sorunuyla Türkiye'ye gelen veya Türkiye vatandaşı olan bir hastanın ameliyatının kritik önem taşıması halinde bu alanda Türkiye'deki en iyi doktor özel hastanede çalışıyorsa bile davet edilecek ve bıçak parası Bakanlık tarafından karşılanacak.

DÖRT KATI DÖNER SERMAYE

Öte yandan Sağlık Bakanlığı, kamuda çalışan doktora sağlık turizmi kapsamında ek bir döner sermaye daha getiriyor. Buna göre kamudaki doktor sağlık turizmi kapsamında yaptığı her iş için bakanlıktan dört katına kadar ek döner sermaye kazanacak. Böylece devlette döner sermayeden örneğin 10 bin TL para kazanan doktor sağlık turizminde 40 bin TL'ye kadar kazanabilecek.

tam gun yasasi
esnek çalışma modeli
Yorum (25)
Dr. Hakan
Sanki adrese teslim bir taslak, belli hocalar için ya da içi boş şehir hastaneleri için gibi. Başta vatandaş ve yabancı hasta olarak yazılmasına rağmen sonraki bölümde sadece yabancı hastadan bahsediliyor. Vatandaşınki nasıl olacak belli değil Yurt dışından beyin tümörü için gelen hasta devlet hastanesine gelmez. Zaten bizim en pahalı özel hastane ücretleri bile yurt dışındaki hastanelerin yanında komik derecede düşük kalıyor.
0
Cevapla
Kamil Tas
1 nisan şakası herhalde. Devlette 10 bin döner alan yok ki bunu dörde katlasın. Kamudaki hekim dışarda ameliyat yapamayacak ama özelden hekim gelip bıçak parası alacak...bunu da devlet karşılayacak...çok mantıklı olmuş....
0
Cevapla
Op.Dr.Ahmet şahin
Dağ fare doğurdu. Şaşırttı mı?
0
Cevapla
Ahmet kazım
Yalan rüzgarıııı
0
Cevapla
Cengiz
Marka doktor ne lan.Sağlık bakanlığının hiç bişeyden haberi olmadığı gibi deontoloji(tıp etiği) diye bi şeyden de haberi yok herhalde.Gerçi hangi konuda etik değerleri var deseniz o da doğru
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir