Medimagazin logo

Alzheimer viral bir enfeksiyonun latent olarak ortaya çıkmasından mı kaynaklanıyor?

2019 Alzheimer Derneği Uluslararası Konferansında bilim insanları Alzheimer’ın bulaşıcı olup olmadığı konusunda bölündü
Kaynak: MedPageToday
Alzheimer viral bir enfeksiyonun latent olarak ortaya çıkmasından mı kaynaklanıyor?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

LOS ANGELES - Alzheimer Derneği başkanı bilim insanı Maria Carillo, "Bu araştırma alanındaki fikirler hala gelişmektedir; bakteri ve virüs gibi mikropların Alzheimer gibi dejeneratif beyin hastalıklarında rol oynayabileceğine dair gittikçe artan kanıtlar bulunmaktadır." dedi.

Yeni araştırmalar, enfeksiyöz ajanların bağışıklık reaksiyonlarını tetikleyebileceğini ve Alzheimer hastalığında bilişsel işlev kaybının, sadece bir sebepten değil, beyindeki birçok farklı hastalık sürecinden kaynaklanabileceğini öne sürüyor.


Araştırma: Alzheimer hastası kadınlar erkeklerden daha hızlı çöküyor 


Genetik bir faktörle birleşmiş ortak bir virüs - yani herpes simpleks virüsü 1 (HSV-1) ve APOE4 geni - İngiltere'deki Manchester Üniversitesi'nden PhD, Ruth Itzhaki'ye göre Alzheimer hastalığı için büyük bir risk oluşturabilir. Alzheimer'ın viral konsepti, APOE4 taşıyıcılarının beynindeki HSV-1'in yüksek oranda Alzheimer vakası oluşturduğunu öne sürüyor. 
HSV-1'in yaşamda daha önce beyne gittiğini ve aktive edildiğinde "enfekte olmuş hücrelerde viral hasara ve viral kaynaklı inflamasyona yol açan" latent bir enfeksiyon
oluşturduğunu varsayıyor.

Arizona Eyalet Üniversitesinde yapılan son bir araştırmada, otopsi sonrası Alzheimer hastalığı beyinlerinde insan herpes virüsü 6A (HHV-6A), HHV-7, HHV-6B ve HSV-1'in çok fazla miktarda bulunduğunu gösterdi.


Alzheimer erken teşhisi için geliştirilen kan testinde sona gelindi


Araştırmayı yapan Ben Readhead MedPageToday'e verdiği demeçte "Bu bulgular, bu türlerin, Alzheimer hastalığının patogenezinde merkezi olan ve Alzheimer patojen hipotezinin daha fazla değerlendirilmesine rehberlik etmek için test edilebilir hipotezler sunan konakçı hücresel ağları rahatsız edebildiğini göstermektedir." dedi.

Alzheimer’in latent bir viral enfeksiyon zemininde gelişmesini savunanlara karşıt görüşte olanlar ise "Alzheimer hastalığının bulaşıcı bir kökenini bir virüs veya bakteri üzerine tespit etmeye çalışmak, alanı daha etkili araştırmalardan uzaklaştırabilir" diyor.

alzheimer
viral enfeksiyon
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir