Medimagazin logo

Araştırma: Endometriozis, kanser ilacı ile tedavi edilebilir

Endometriozisin ağrılı semptomları daha önce kanser tedavisi olarak araştırılan bir ilaçla potansiyel olarak azaltıldı.
Araştırma: Endometriozis, kanser ilacı ile tedavi edilebilir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Yeni bir araştırmada endometriozisli kadınlarda dikloroasetat kullanmanın, potansiyel olarak zararlı bir atık ürün olan laktat üretimini düşürdüğünü ve anormal hücre büyümesini durduğunu bulundu .

Edinburgh Üniversitesi'nden araştırmacılar, endometriozisli kadınların pelvik duvarındaki hücrelerin, hastalığı olmayan kadınlara göre farklı metabolizmalara sahip olduğunu buldu. Hücreler, kanser hücrelerinin davranışına benzer şekilde daha yüksek miktarda laktat üretti.

Endometriozisli kadınlardan elde edilen hücrelere dikloroasetat ile muamele edildiğinde normal metabolik davranışlarına döndükleri bulundu. Bilim adamları ayrıca laktatta bir azalma ve pelvik hücrelerle birlikte yetişen endometrial hücrelerin büyümesi üzerinde bir etkisi olduğunu belirtti.

Araştırmacılar, bu yeni bulguların, hormonal tedaviler alamayan veya ameliyat istemeyenhastalarda endometriozisin hafifletilmesine yardımcı olabileceğine inanıyor. Ekip, bulgularını doğrulamak için erken dönem bir klinik çalışma yürütüyor. 

Araştırma, Proceedings of the National Academy of Sciences'da yayımlandı.

endometriozis
dikloroasetatlaktat
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir