Medimagazin logo

Araştırma: Günde 1 bardak yaban mersini kalp hastalığı riskini yüzde 15 azaltıyor

Günlük 1 bardak yaban mersini tüketmenin endotel fonksiyonunu iyileştirerek, kalp sağlığına yararlı olduğu gösterildi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Araştırma: Günde 1 bardak yaban mersini kalp hastalığı riskini yüzde 15 azaltıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN- Bu konuda bugüne kadarki en uzun süreli randomize kontrollü çalışmada metabolik sendromda 6 aylık yaban mersini alımının insülin direnci ve kardiyometabolik fonksiyon üzerindeki etkisi incelendi.

Amerikan Klinik Beslenme Dergisi'nde bugün yayınlanan araştırma verilerine göre, günde 150g yaban mersini yemenin kardiyovasküler hastalık riskini yüzde 15'e kadar azalttığını gösteriyor.

İngiltere’deki Norwich Tıp Fakültesi, Beslenme ve Önleyici Tıp Departmanı'ndan araştırma ekibi, yaban mersini ve diğer meyvelerin, özellikle risk gruplarındaki kardiyovasküler hastalık riskini azaltmak için diyet stratejilerine dahil edilmesi gerektiğini söylüyor.

Önceki çalışmalar, düzenli olarak yaban mersini yiyen insanların, tip 2 diyabet ve kardiyovasküler hastalıklar gelişme riskinin daha az olduğunu göstermişti. 

Yaban mersininin bu etkisinin meyveye rengini veren antosiyaninden kaynaklandığı biliniyor. Kırmızı ve mor renkli meyve ve sebzelerde bulunan renk verici bir madde olan antosiyaninin, güçlü bir antioksidan etki gösterdiği biliniyor. Antosiyaninler bakımından zengin yiyecek bitkileri arasında yaban mersini, ahududu, siyah pirinç ve siyah soya fasulyesi bulunur

kalp hastalığı
kardiyovasküler
karidyoloji
yaban mersini
Yorum (2)
Suna Sayan
Bu renkteki tüm meyve sebzeler antisiyanin içeriyor mu acaba?
0
Cevapla
dr
Günde 150 gram yaban mersini yiyen kaç kişi bulmuşlar ki araştırma yapmışlar. Bence en fazla 10 kişi arasında olmuş bu çalışma.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir