Medimagazin logo

Arginin tedavisi, beyin metastazı olan kanser hastalarında radyasyon tedavisinin etkinliğini artırıyor

Proteinlerin amino asit yapı taşlarından biri olan arginin ile tedavi, randomize bir klinik çalışmada, beyin metastazı olan kanser hastalarında radyasyon tedavisinin etkinliğini artırdı.  
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Arginin tedavisi, beyin metastazı olan kanser hastalarında radyasyon tedavisinin etkinliğini artırıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Science Advances'te 5 Kasım'da yayınlanan çalışma, beyin metastazı olan 31 hastada standart radyasyon tedavisinden önce oral yolla verilebilen arginin uygulamasının sonuçlarını bildirdi. Dört yıla varan takip süresi boyunca yaklaşık yüzde 78'i beyin tümörlerinde tam veya kısmi yanıt verirken, radyoterapiden önce plasebo alan 32 hastanın yalnızca yüzde 22'sinde böyle bir yanıt görüldü.

Araştırma, radyasyon tedavisinin etkilerini artıran bir "radyosensitizör" olarak argininin etkinliğini ölçmek için tasarlandı. Bununla birlikte, sonuçlar ve argininin görünen etki mekanizması, amino asidin bir antikanser tedavisi olarak daha geniş anlamda faydalı olabileceğini düşündürüyor.

Başyazar Dr. Leandro Cerchietti, "Bu bulgulara dayanarak, arginini radyoterapi ile kombinasyon halinde, aynı zamanda kemoterapi veya immünoterapi ile kombinasyon halinde ve hatta kendi başına arginini araştırmaya devam etmeliyiz" dedi. 

L-arginin olarak da adlandırılan arginin, ucuzr ve yaygın olarak bulunur, genellikle güvenli kabul edilir ve kan dolaşımından beyne nispeten kolayca geçebilir. Kanseri tedavi etmek için kullanma fikri, tümörlerin genellikle yüksek seviyelerde ilgili molekül nitrik oksit (NO) üreterek kendi hayatta kalmalarına yardımcı olduğu gözlemlerinden ortaya çıktı. İkincisi, kan damarlarından kan akışı dahil olmak üzere vücuttaki çoklu süreçleri düzenler ve tümör hücreleri, arginin'den NO sentezleyen NO sentazları adı verilen özel enzimlerin üretimini düzenleyerek genellikle daha fazla NO üretir.

arginin
radyoterapi
immunoterapi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir