Medimagazin logo

Aspirinin meme kanseri tedavisine etkisi test edildi

İngiltere’de aspirin ilacının immünoterapi ile birlikte kullanımının, kanserin daha az görülen ancak daha agresif bir türü olan üçlü negatif meme kanserinin tedavisine etkisi test edilecek.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Aspirinin meme kanseri tedavisine etkisi test edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

The Guardian'nın haberine göre, Breast Cancer Now Catalyst Programme tarafından yapılan araştırmada ucuz maliyetli ve yaygın kullanıma sahip olan aspirinin, üçlü negatif meme kanseri hastalarında tümörleri immünoterapiye daha duyarlı hale getirip getirmeyeceği klinik çalışmalarla test edilecek.

Manchester’da bulunan Christie NHS Foundation Trust’tan Dr. Anne Armstrong’un yürüttüğü klinik çalışmalarında hastalara ameliyat ya da kemoterapi uygulanmadan aspirinli ve aspirinsiz olacak şekilde avelumab ilacı tedavisi uygulanacak.

"Aspirin gibi bir ilacın kullanımını denemek heyecan verici"

Tıbbi onkolog Dr. Armstrong, daha önceki araştırmalardan yola çıkarak, aspirinin, kanser tarafından üretilen bağışıklık tepkisini zayıflatan maddeleri engelleyerek belirli immünoterapi türlerini daha etkili hale getirebileceğini öne sürdü.

Armstrong, aspirin gibi iltihap önleyen ilaçların aynı anda kullanılması halinde immünoterapinin etkinliğini arttırabileceğini ve meme kanserini tedavi etmek için güvenli bir yol bulunabileceğini umut ettiklerini ifade etti. Ayrıca “Aspirin gibi bir ilacın kullanımını denemek heyecan verici çünkü çok yaygın bir şekilde mevcut ve üretilmesi ucuz” sözlerini kullandı.

İngiltere'de her yıl 8000 kadına üçlü negatif meme kanseri teşhisi koyuluyor

Dr. Simon Vincent ise İngiltere’de her yıl 8000 kadına üçlü negatif meme kanseri teşhisi koyulduğunu ve bu kadınların sınırlı tedavi seçenekleri ile karşı karşı olduklarını söyledi. Kanser hastalarında denenen bu yöntemin üçlü negatif meme kanserine etki etmesi halinde kanserden kaynaklanan can kaybının önüne büyük ölçüde geçilebileceğini ekledi.

i̇ngiltere
aspirin
üçlü negatif meme kanseri
immünoterapi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir