Medimagazin logo

Canlı yayını izleyen doktor teşhis etti... Genç kadın tedaviye alındı

Genç kadın tiroit kanseri olduğunu televizyonda kendisini izleyen doktor sayesinde öğrendi
Canlı yayını izleyen doktor teşhis etti... Genç kadın tedaviye alındı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Posta'nın haberine göre; beyin tümöründen kurtulan kadın tecrübelerini herkese aktarmak için televizyon programına çıktı. Programa katılan kadını şans eseri bir doktor gördü. Nicole’un boğazındaki detay dikkatini çekti.
30. yaş gününde Nicole tümöründen kurtuluşunu kutladı. Birkaç yıl sonra 2018 yılında Nicole televizyon programına çıktı. O sırada televizyon programını Dr. Erich Voigt de izliyordu. Doktor, 32 yaşındaki kadının boğazındaki yumruyu bir bakışta farketti. ABC News’ten aktarılanlara göre bunun ardından doktor hemen televizyon kanalı ile irtibata geçti.
Nicole, “Beni televizyonda görmüş olmasını kaderin bir cilvesi olarak değerlendiriyorum” dedi.


Dr. Voigt, ABC’ye “Baş boyun cerrahı olarak bu tür şeyleri bir bakışta farkedebiliyorsunuz” dedi.
Doktor, farkettiği şeyi görmezden gelebilirdi ancak o hemen kanal yetkilileri ile irtibata geçmeyi seçti

Doktor Voight, “Televizyondaki kadının tiroit bezinde anormallik var. Sonogram çekilmesi ve sitoponksiyon gerçekleştirilmesi gerekiyor. Farkında mı bilmiyorum ama umarım iyi huyludur” dedi.

Nicole’a doktorun söyledikleri aktarıldı ve kadın da hemen hastaneye koştu. Maalesef tiroit kanseri olduğunu öğrendi. Şu anda tedavi gören Nicole en kısa sürede Dr. Voigt ile bir araya gelmeyi planlıyor.
Dr. Voigt, Nicole’un kanseri bir kez daha yeneceğini düşünüyor. Ayrıca doktor, “Erken teşhis koyulduğu için iyileşme şansı çok yüksek” dedi.

tiroit kanseri
dr. erich voigt
bas boyun cerrahi
Yorum (15)
dr
yazıda "sitoponksiyon" denilen tiroid iğne aspirasyon biyopsisi. yöntem tiroid ca tanısında teorik olarak yararlı. ama yapmanın bir usulu olsa gerek. bir eğitimi olmalı. intramuskuler enjeksiyonun bile bir yöntemi var. bunları niye yazdım: moda oldu eline enjektör alan bir yerlere saplıyor. kamuda alan hekim kendine performans yazıyor. özelde tam bir sömürü. hastadan ek para alınıyor 500 TL-daha fazlası. şimdi alınan iğne biyopsilerinin yarısında hücre yok. yetersiz. bu durumda sgk ödeme yapmasın. işlem olmamış ki. simsiyah çıkan tomografi mr filmi nasıl geçersiz ise "yetersiz iab" sonuçları da sgk da geçersiz olsun. yoksa eline enjektör al,batır,sonuç boş devlet ödeme yapsın. özel de ek para alsın. bizim hastanede kbb,endokrin, cerrahi,radyolog iab alır. yarısı kan. hücre yok.işlem başarısız.ama sgk ödüyor. dr performansını alıyor. sonuç yok.bir yakınıma yaptırdim. sonuç boşmuş. dr "alamadım"diyemedi, "bu temiz "dedi. sonradan öğrendik ki temiz filan değilmiş meğer hücre yokmuş. sonuç iab belki yararlı ama eğitimi yok alanı bol sonuç yok. sgk ödeme yapar.dr performansa yazar. özelde hasta ek para öder. böyle bir çark....
52
Cevapla
hekim
tiroid iğne biyopsilerinin sonucu "nondiagnostik" geliyor. ya yapamıyorlar ya da bakamıyorlar...boşuna zaman kaybı. sonuç alınamayan tanı yönteminin anlamı kalmıyor
26
Cevapla
Nursuz Ayşe
Güneydoğuda bir devlet Hastanesinden bir Ayşenur geldi geçtiydi endokrinolog. Troid kistine alkol enjeksiyonu yapıyordu :)))Onu hatırladım ben. Akepe sistemi ayşenurlar yaratır, abd sistemi dr voightlar.
19
Cevapla
dr salloso
tiroid iab yapmanın bir eğitimi var. amerika'da gördüm. plastik fantomlar üzerinde kursiyerler yapıyor. nodülu fantoma uygulanan ultrasonografide buluyorlar. bu şekilde 50-100 fantoma hastaya uygulayana sertifika veriyorlar. iab sertifikalı hekimler iabde başarılı oluyor. çünkü "boş çıkan" iab'nin parasını hastanın özel sigortası ödemiyor ya da azını ödüyor . işlem yapılmadığı halde kartından para çeken hastaneyi hasta şikayet ya da dava ile parasını geri alabiliyorlar. o nedenle hastane iab sonusuna ciddi ve bilimsel yaklaşıyor. bu iş biraz "dart" oynamak gibi. her eline oku alan 12 den vuramıyor. ancak bu iş "pub" oyunu değil.insan sağlığı. bizde ha babam. herkes hastanesine baksın. kaç iab'den sonuç geliyor. hoş patologlar da incelemesi bilmiyorlar. aynı bölümde 3 patolog var. aynı iab'ye 3 ü farlkı tanı verdi. biri adenomatöz nodül dedi, diğerine götürsüm " önemi belirsiz atipi" dedi ne demekse. 3.ü patolof foleküler neolazi süpheli dedi. onlar arasında "göz birliği" yok.. işte bu tiroid iab böyle bir şey.
34
Cevapla
dr
Dr. Voigt, “Baş boyun cerrahı olarak bu tür şeyleri bir bakışta farkedebiliyorsunuz” dedi. Hava atma dr Voight. Bizim ülkede boyunda kitleyi en iyi baş-boyun cerrahı değil mahalle berberi bulur..Berber tarafından ilk önce fark edilmiş kaç lenfoma kaç tğkrük bezi kitlesi kaç tbc vakası gördüm.
32
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir