Medimagazin logo

Cerrahpaşalı Profesöre, Dünya Baş Ağrısı Derneğinden önemli görev

Dünya Baş Ağrısı Derneğinin pediatrik baş ağrıları global proje komisyonunun koordinatörlüğüne Prof. Dr. Derya Uludüz seçildi.
Cerrahpaşalı Profesöre, Dünya Baş Ağrısı Derneğinden önemli görev
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dünya Sağlık Örgütü 2016 verilerine göre baş ağrıları (özellikle migren) hastalık yükü açısından 50 yaş altında en önemli üçüncü sakatlık nedeni olarak belirlendi. 

Dünya Baş Ağrısı Derneği özellikle baş ağrılarının dünyada hastalık yükünün ülkeler arasında farklılıklarının belirlenmesi ve tüm dünyada farkındalık uyandırılmasına yönelik bir proje başlatıyor. Tüm dünyayı kapsayacak global projenin pediatrik baş ağrıları  komisyon koordinatörlüğüne ise  İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya Uludüz seçildi.

baş ağrısı
prof. dr. derya uludüz
dünya baş ağrısı derneği
Yorum (2)
Hasan Akdemir
Ülkemizden birisinin, sağlık alanında dünya çapındaki görevlerde yer alması; hem ülkemizin geldiği yer açısından hem de gönülden başarılar dilediğim sayın ULUDÜZ açısından gurur verici.
16
Cevapla
Gülay Gökşenoğlu
Değerli Derya Uludüz ü CNN de tanıdık , Koruyucu Hekimlik adına dair çok bilgi ve bilinçleniyoruz ,Yurdumuz adına nice nice başarılar dilerim. Yurdumuzu benim için , bilim insanı olarak Dünya Türkiye yi seçilme büyük başarı yolu açık olsun
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir