Medimagazin logo

Çinli araştırmacılardan demir eksikliğine çözüm

Çin Bilimler Akademisi bünyesindeki Moleküler Bitki Bilimleri Mükemmeliyet Merkezi’nden bilim insanları, demir eksikliğini giderecek bir buluşa imza attı.
Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Çinli araştırmacılardan demir eksikliğine çözüm
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Çinli bilim insanları, bitkilerde demir dağıtımının kilit taşıyıcılarını ortaya çıkardı, bu buluş insan vücudundaki demir eksikliğini gidermeye yardımcı olacak ipuçları taşıyor. Çalışmaya göre; demirin bitkilere verilmesi, aralarında en kritik olanın nikotianamin (NA) olduğu bir dizi taşıyıcıya bağlı.

Bununla birlikte, NA'nın demirin uzun mesafeli taşınmasında nasıl bir rol oynadığı açıklanmadı. Çin Bilimler Akademisi bünyesindeki Moleküler Bitki Bilimleri Mükemmeliyet Merkezi’nden bilim insanları, nitrat/peptid taşıyıcı ailesinin iki üyesinin, NAET1 ve NAET2'nin, hem demir hem de bakırın tohumlara taşınması için gerekli olan NA taşıyıcıları olarak işlev gördüğünü bildirdi.

NA, ayrıca insanlarda ve hayvanlarda demir emiliminin önemli bir arttırıcısı ve Alzheimer hastalığı ve hipertansiyonun önlenmesine yardımcı oluyor. Çalışma, insanlarda demir eksikliğini çözmek için yeni bir bakış açısı sunuyor. Söz konusu çalışma, kısa bir süre önce Science Advances dergisinde yayınlandı.

çin
demir eksikliği
nikotianamin
buluş
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir