Medimagazin logo

Diyabet ani kardiyak ölüm riskini 7 kat arttırıyor!

Bilim insanları, yeni bir çalışmada diyabetli çocuklarda ve genç yetişkinlerde ani kardiyak ölüm riskinin 7 kata kadar artabildiğini söyledi.
Diyabet ani kardiyak ölüm riskini 7 kat arttırıyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Danimarkalı bilim insanlarının, Amerikan Kalp Birliği(American Heart Association) 2017 Yıllık Bilimsel Toplantısı’nda sunduğu yeni bir çalışmada, diyabet hastası çocuk ve genç yetişkinlerde ani kardiyak ölüm risklerinin diyabetik olmayanlara göre 7 veya 8 kata kadar artabildiğini gösterdi.


“Young Persons With Diabetes Have a 7-Fold Increased Risk of Sudden Cardiac Death Compared to Persons Without Diabetes” başlığıyla yayımlanan ve 10 yıllık süreçte Danimarka genel nüfusunda gerçekleşen 14 bin 294 ölüm vakasının değerlendirildiği araştırmada, eczane kayıt sisteminden Tip 1 ve Tip 2 diyabetli kişiler belirlendi. Yaşa göre gruplandırılan çalışmada, çocuk ve genç yetişkinlerin tüm sebeplerden ölüm riskinin 5 kat, ani kardiyak ölüm riskinin ise 7 kat arttığı ifade edildi. Araştırmacılar, diyabet hastası çocuk ve genç yetişkinlerin kalp ve damar hastalıkları riskinin düzenli olarak ölçülmesi gerektiğinin altını çizdi.

diyabet
kalp ve damar hastaliklari
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir