Medimagazin logo

Dördü birarada bir hapla kan basıncı ve kolesterolde düşüş gözlendi

Antihipertansif ve kolesterol düşürücü 4 ilacı birleştiren bir hap, ABD'deki hastalarda kan basıncını ve kolesterolü düşürdü.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Dördü birarada bir hapla kan basıncı ve kolesterolde düşüş gözlendi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Sosyoekonomik durumu düşük toplumlarda kardiyovasküler hastalıkların önlenmesi için düşük dozda ilaç içeren kombinasyon haplarının 'polipiller' kullanılmasıyla ilhili araştırmaların sonuncusu ABD'de yapıldı. 

Alabama'daki araştırmada 10 mg atorvastatin, 2.5 mg amlodipin, 25 mg losartan ve 12.5 mg hidroklorotiyazid içeren bir polipill kullanımıyla Sistolik kan basıncında ve LDL kolesterol seviyesindeki gözlenen düşüşler istatistiksel ve klinik olarak anlamlı bulundu.

Araştırmacılar olipilllerin ABD'de yaygın olarak bulunmamakla birlikte, ilk kalp krizini veya felci önlemek için faydalı bir yaklaşım olabileceğini savunuyor. Polipillerde düşük dozda ilaç kullandığını ve bu nedenle çok az yan etkisi olduğunu söyleyen araştırma NEJM'de yayımlandı.

 

 

araştırma
polipil
kalp hastalıkları
hipertansiyon
kolesterol
Yorum (2)
fomai
atorvastatin dışında üçü bir arada antihipertansif ilaç piyasada var zaten
11
Cevapla
Fatih
Kolesterolü, tansiyonunu sınır değer diye kabul gören değerlerde hemen müdahale etmek, faydadan çok zarar verir. Vücudun kendini koruma mekanizmasıdır tansiyonu yükseltmesi. Aksi taktirde İskemiye siz sebep olursunuz. Kilo verdiriniz, önce kilo. Kilosunun 10 kaybı, %50 ŞİFA sağlıyor. Salah değil tedavi sağıyor. Hem HT hem de diyabette.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir