Medimagazin logo

Erken Parkinson Tedavisi: Amerikan Nöroloji Akademisi Yeni Yönergeleri Yayınladı

Amerikan Nöroloji Akademisi Nöroloji grubu, levodopanın genellikle motor semptomlar için en iyi ilk tedavi olduğunu söylüyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Erken Parkinson Tedavisi: Amerikan Nöroloji Akademisi Yeni Yönergeleri Yayınladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Amerikan Nöroloji Akademisi'nin (AAN) yeni kılavuzlarına göre, nörologlar erken Parkinson hastalığı olan kişilere levodopa, dopamin agonistleri veya monoamin oksidaz B (MAO-B) inhibitörleri ile tedaviye başlamanın yararları ve riskleri hakkında tavsiyede bulunmalı.

Neurology'deki ortak yazarlar, levodopanın erken dönem Parkinson hastalarının çoğu için tercih edilen başlangıç ​​tedavisi olduğunu yazdı.

Kılavuzlar, 2002'den itibaren AAN uygulama parametrelerini güncelliyor.

Kılavuz yazarları, yeni önerileri oluşturmak için Haziran 2020'ye kadar Parkinson'un erken evrelerine sahip kişilerle ilgili hakemli makaleleri gözden geçirdi. Ekip , tercih edilen motor semptom ölçüsü olarak Birleşik Parkinson Hastalığı Derecelendirme Ölçeği ( UPDRS ) bölüm III'ü kullanarak dopamin agonistleri, levodopa, MAO-B inhibitörleri ve katekol-O-metiltransferazı aktif karşılaştırıcılara karşı değerlendiren çalışmaları değerlendirdi.

Analiz sonuçları şu şekilde oluştu:

  • Levodopa, motor semptomları azaltmada dopamin agonistlerinden daha iyiydi ve çoğu çalışma, 5 yıla kadar takip için UPDRS bölüm III puanlarında önemli ölçüde daha fazla iyileşme gösterdi.
  • Levodopa'nın ayrıca, tedavinin ilk 5 yılında diskineziye neden olma olasılığı dopamin agonistlerinden daha fazlaydı, ancak bu zaman diliminde şiddetli veya engelleyici diskinezi prevalansı düşüktü.
  • Dopamin agonistlerinin halüsinasyonlara veya kompulsif kumar, yemek yeme, alışveriş veya cinsel aktivite gibi dürtü kontrol bozukluklarına neden olma olasılığı daha yüksekti ve gündüz aşırı uykulu olma riski daha yüksekti.
  • Dopamin agonistleri ve MAO-B inhibitörleri kullanan hastaların, levodopa alanlara göre yan etkiler nedeniyle tedaviyi bırakma olasılıkları daha yüksekti.
  • Dopamin agonistlerinin tek bir formülasyonu diğerlerinden üstün görünmüyordu ve uzun etkili levodopa formları, etkinlik açısından hemen salınan levodopadan farklı görünmüyordu.
parkinson
levodopa
dopamin agonistleri
amerikan noroloji akademisi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir