Medimagazin logo

FDA gaita nakli konusunda uyardı: Hayati tehlikeye yol açabilir

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) sağlık hizmeti sağlayıcılarını gaita nakli konusunda uyardı. FDA yaptığı açıklamada ilaca dirençli organizmaların hayati tehlike yaratan enfeksiyonlara yol açabileceği konusuna dikkat çekti
Kaynak: MEDİMAGAZİN
FDA gaita nakli konusunda uyardı: Hayati tehlikeye yol açabilir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

FDA yayımladığı uyarı mesajında gaita nakli yapılan iki yetişkinde; nakil sonrası Escherichia coli üreten genişlemiş spektrumlu beta-laktamaz (ESBL) kaynaklı invaziv bakteriyel enfeksiyonlar geliştiğini söyledi. Hastalardan birinin öldüğü belirtilen mesajda nakilde kullanılan fekal mikrobiyatının aynı vericiden alındığına dikkat çekildi.


Otizmli çocuklarda ‘gaita nakli’ yapılarak semptomlar yüzde 45 azaltıldı 


FDA, bu iki bireyde kullanılan vericinin gaitası sonucunda elde edilen fekal mikrobiyotanın kullanılmadan önce ESBL üreten gram negatif organizmalar için test edilmediğini belirtti.

Enfeksiyonların meydana gelmesinden sonra,  gaitada fekal mikrobiyota preparatları, iki hastadan izole edilen organizmalarla aynı ESBL üreten E coli için pozitif çıktı.


Ölümcül hastalık için gaita nakli antibiyotiklerden daha iyi sonuç verdi 


FDA ayrıca, donör seçiminde ilaca dirençli organizmalar için test edilmesini ve ilaca dirençli organizmalar için pozitif olan test sonuçlarının hariç tutulmasını tavsiye ediyor.

FDA'nın Biyolojik Değerlendirme ve Araştırma Merkezi Müdürü PhD, "Gaita naklinde, bu bilimsel keşif alanını desteklerken, gaita naklinin risksiz gelmediğine dikkat etmek önemli" dedi.

gaita nakli
fda
e-coli
Yorum (1)
ömer hayyam
BİZ ZATEN GAYTANIN YENİLDİĞİNDE, YUTULDUĞUNDA ÖLDÜRDÜĞÜNÜ BİLİYORDUK, BİLDİĞİN GAYTA'YA ''FEKAL MİKROBİYOTA'' DENİLİNCE YÜCELEŞİYOR NEDENSE, NE YAPARSAN YAP.. BEOK BEOK'DUR
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir