Medimagazin logo

Hipertansiyon ilacı, nörodejeneratif hastalarda toksik protein birikimini engelleyebilir

Hipertansiyon tedavisi için kullanılan bir kalsiyum kanal blokeri, farelerde yapılan çalışmalarda nörodejeneratif hastalıklar için umut vaad etti
Hipertansiyon ilacı, nörodejeneratif hastalarda toksik protein birikimini engelleyebilir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Küresel nüfus yaşlandıkça, giderek artan sayıda kişiye nörodejeneratif hastalıklar teşhisi konuyor ve etkili ilaç arayışları devam ediyor.

Alzheimer, Parkinson gibi nörodejeneratif hastalıklar, toksik proteinlerin nöronal birikimi ile kendini gösteriyor. Otofaji artışının düzenlenmesi, bu tür proteinlerin temizlenmesini arttırdığı ve hayvan modellerinde toksisitelerini hafiflettiği için, araştırmacılar beyinde otofajiyi indükleyebilecek yeni veya mevcut bileşikleri araştırıyor.

Yeni ilaçlar aramaya ek olarak, bilim insanları sıklıkla mevcut ilaçları yeniden farklı endikasyonlarla kullanmayı amaçlıyor. Mevcut ilaçlar, insanlarda kullanım için güvenli oldukları kanıtlanmış olma avantajına sahip.

Bugün Nature Communications’da yayımlanan bir araştırmada , İngiltere Demans Araştırma Enstitüsü ve Cambridge Araştırma Enstitüsü'ndeki bilim insanları farelerde, bir antihipertansif olan felodipin'in nörodejeneratif hastalıklarda kullanım için aday olabileceğini gösterdi.


Araştırmacılar bir kalsiyum kanal blokörü olan felodipinin otofajiyi indüklediğini ve nörodejeneratif hastalıklarla ilişkili proteinleri temizlediğini rapor etti.

araştırma
norodejeneratif hastaliklar
felodipin
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir