Medimagazin logo

MS hastalarında Lyme pozitifliği ne anlama gelir?

55’inci Ulusal Nöroloji Kongresi’nde Medimagazin’in sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Cavit Boz Lyme testine ilişkin bilgiler verdi. Prof. Dr. Boz “Testin pozitif çıkması Lyme olduğu anlamına gelmiyor” dedi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
MS hastalarında Lyme pozitifliği ne anlama gelir?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Antalya’da nöroloji uzmanlarını bir araya getiren 55. Ulusal Nöroloji Kongresi’nde Medimagazin’e açıklamalarda bulunan Türk Nöroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Cavit Boz MS hastalığının yüzde 10-15 civarında başka hastalıklarla karıştırıldığını belirtti.

Lyme testini neredeyse tüm Multipl Skleroz (MS) hastalarına yaptığını kaydeden Prof. Dr. Boz “Bu çok abartılan bir durumdur. Lyme testini neredeyse tüm MS hastalarına yapıyorum. Hastalarımızın yüzde 15’inde Lyme testi pozitif. Ama test pozitifliği Lyme olduğu anlamına gelmiyor. O hastaların hiçbirinde Lyme hastalığı görmedik. Bu konuda bir suistimal de oluyor. Gerçek anlamda Lyme hastalıkları da oluyor tabi ama MS ile karışma durumu çok nadir. 

100 MS hastasına Lyme testini yaptığınızda 20’si pozitif çıkacaktır. Toplumda da Lyme hastası olmadığı halde test pozitif çıkabilir. Bunu deneyimli kişilerin yapması lazım.” 

lyme
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir