Medimagazin logo

'Osteonekroz’ tedavisinde çığır açacak tıbbi gelişme

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi, gençlerde diz protezini tarihe gömecek teknikle üç kişiyi sakat kalmaktan kurtardı
'Osteonekroz’ tedavisinde çığır açacak tıbbi gelişme
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi, gençlerde diz protezini tarihe gömecek teknikle üç kişiyi sakat kalmaktan kurtardı

Kemİklerİn çürümesi anlamına gelen ‘osteonekroz’ tedavisinde çığır açacak bir cerrahi teknik geliştirildi. Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji uzmanlarınca geliştirilen bu yeni teknik, üç hastaya koltuk değneği ya da proteze mahkum olmadan bir hayat sürme şansı tanıdı. Yöntem bu yıl uluslararası saygın tıp dergilerinde de yayınlanmak üzere kabul edildi, yayınlanmasının ardından literatüre geçecek. Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Tahsin Beyzadeoğlu ile mikrocerrahi ekibinin sorumlusu Ortopedi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Bekler’in şimdiye dek üç genç hastada uyguladığı yöntem, osteonekroz’a karşı kemik naklinin diz bölgesindeki zaferi oldu.

DEĞNEK YOK!

Gülten Demirbilek (28) uzun süre kortizon tedavisi gördü. Yaşadığı süreci şöyle anlatıyor: ‘Bana koltuk değneği ya da protez verilecekti. Değneğe mahkum olmak istemiyordum. Bu yöntemle 3-4 sonra ayağa kalkıp kendi işimi yaptım.’

Burak Efe (20) ise üst solunum yolu enfeksiyonu ve böbrek yetmezliği teşhisinden sonra aylarca kortizon tedavisi gördü ve dizlerinde sorun yaşadı. Yeditepe ortopedi ekibine ulaşan Burak da kemik naklinden sonra aktif hayatına geri döndü.

Star

'osteonekroz&#8217
tedavisinde
çığır
açacak
tıbbi
gelişme
Yorum (3)
Zuhal carkat
Merhaba,37 yasindayim bende osteonekroz hastasiyim.protez ameliyati olmak istemiyorum.kemik nakli nasıl yatırabilirim.lutfen yardımcı olun.
6
Cevapla
Husniye koyuk
Yigenim 17 yasinda henuz.osteonekroz teshisi kondu.cok uzgunuz ve saskiniz.kemik nakli mumkun olabilir mi asamalari nelerdir.bilgi verirseniz cok seviniriz.
2
Cevapla
HASAN
35 yaşındayım sağ ayak kemiğine kemiğin ideopatik aseptik nekrozu teşhisi kondu çok ağrılı ve sancılı geçiyor nasıl tedavi olabilirim yorumlarınız önemli
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir