Medimagazin logo

Pulmoner hipertansiyon buhar yöntemiyle tedavi edildi

Aydın'da akciğer tansiyonu teşhisi koyulan Ayşe Güler, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde buhar şeklinde verilen iloprost tedavisi ile sağlığına kavuştu. "Skleroderma" isimli romatizmal hastalığı olan ve akciğer atardamar basıncı çok yüksek iki hastada, bu yöntemle önemli bir düzelme sağlandığı açıklandı.
Pulmoner hipertansiyon buhar yöntemiyle tedavi edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

AYDIN-Hastaneden yapılan yazılı açıklamada, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nde, nefes darlığıyla başvuran romatizma hastası Güler'e, Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Hasan Güngör tarafından yapılan tetkikler sonucunda akciğer tansiyonu (pulmoner arteriyel hipertansiyon) teşhisi koyulduğu belirtildi.

Ciddi nefes darlığı, ayak şişliği ve yürüme zorluğu olan hastaya, akciğer damarındaki artmış basıncı düşürmek için solunum yoluyla iloprost tedavisi uygulandığı bildirilen açıklamada, akciğer damar basıncında hızlı düşüş sağlanan Güler'in nefes darlığının gerilediğine, ayak şişliğinin düzelerek şikayetlerinin azaldığına işaret edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yrd. Doç. Dr. Güngör, pulmoner hipertansiyonun, vücutta dolaşan kirli kanı oksijenlenmek üzere kalbin sağ tarafından akciğerlere getiren, pulmoner arter ismi verilen damarlarda kan basıncının artması sonucu ortaya çıktığını bildirdi.

Tedavi edilmeyen hastalarda zamanla kalbin sağ tarafında geri dönüşümsüz hasar meydana geldiğini ve hastanın kaybedildiğini belirten Güngör, "Halk arasında akciğer tansiyonu olarak da bilinen bu hastalık çok nadir görüldüğü için tanısı koymak ve tedavi etmek zor. Tanı koymak için ilk yapılması gereken, böyle bir hastalığın olabileceğini düşünmektir" ifadelerini kullandı.

ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği'nde bu hastalığın teşhisi, tedavisi ve takibinin başarıyla yapılmakta olduğunu vurgulayan Güngör, şunları kaydetti:

"Bu hastamızla beraber skleroderma isimli romatizmal hastalığı olan ve akciğer atardamar basıncı çok yüksek iki hastamızda, buhar şeklinde verilen iloprost ile önemli bir düzelme sağladık. Amacımız, bu nadir hastalığa karşı halkımızı ve hekimlerimizi bilinçlendirip etik değerler dahilinde doğru ve etkin tedaviyi yapmaktır."

pulmoner hipertansiyon
yeni tedavi
doç dr. hasan güngör
Yorum (11)
Koray Taşcilar
Ben de gecenlerde metotreksat adli bir ilacla eklem İltihaplanmasina sebep olan romatoid artrit hastaligindan muzdarip 3 kisiyi tedavi ettim iyi mi? :)) olayiniz nedir arkadaslar sizin? :)
0
Cevapla
KEMAL EROL
Koray bey supersin :)
1
Cevapla
M.Öz
Arkadaşı tebrik ederim! bir de streptokinaz diye bir ilaç varmış, MI'da tıkalı kalp damarlarını açtığı söyleniyor, bir denesin bakalım. birkaç mı hastası tedavi edip gazetelere çıkarak yeni bir tedavi yöntemi geliştirdiğini açıklar, bizde öğrenmiş oluruz. bu arkadaş yarın doçentlik dosyası hazırlarken bunlarıda dosyasına koysun ki jürinin işi kolaylaşsın! yahu ne oluyor böyle. yılların ilacı ve tedavi yöntemini arkadaş yeni mi keşfetmiş? hadi vatandaş ve basın bilmiyor, kandırıyorlar, bari medimagazin bu tür şarlatanlıklara izin vermesin!!!
2
Cevapla
mustafa yılmaz
sesli güldüm...
0
Cevapla
Drmuslera
Reklam kokan bir haber tamamen.baska birşeyine değil.dr arkadasın reklama ihtiyacı var herhalde.yeni başladı oraya herhalde
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir