Medimagazin logo

‘Reçeteli omega-3 ilaçları yüksek trigliserit seviyesini düşürebilir’

Amerikan Kalp Derneği'nden bilim danışmanı, reçeteli omega-3 yağ asidi ilacının yüksek trigliserit seviyesini düşürebildiğini ancak insanların düzensiz takviyelerden kaçınması gerektiğini belirtti
Kaynak: MEDİMAGAZİN
‘Reçeteli omega-3 ilaçları yüksek trigliserit seviyesini düşürebilir’
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN- Bazı çalışmalar yüksek seviyelerdeki trigliseritlerin; arterlerin daralmasına, kalp krizi ve felç riskini artıracağına yol açabileceğini gösteriyor. Aynı zamanda çok yüksek seviyelerde pankreas iltihabı olan kişilerde pankreatite neden olabileceği işaret ediliyor.


FDA, sadece 500 mg / dL'nin üzerindeki trigliserit seviyelerini tedavi etmek için reçeteli omega-3 yağ asidi ilaçlarını onaylıyor. 

Amerikan Kalp Birliği'nin dergisi olan Circulation’da dün yayımlanan makalede, reçete edilen omega-3’ün günde 4 gramının çoğu insanda trigliserit seviyesini yüzde 20 ila 30 oranında azaltabileceğini belirtildi. 

17 klinik çalışmanın gözden geçirildiği çalışmada birinci yazar Dr. Ann Skulas-Ray omega 3’ün  kolesterol düşürücü statinlerle birlikte kullanılabileceğini belirtti. 
Makalede ayrıca, ilaç tedavisine başlamadan önce, yüksek trigliserit düzeylerine katkıda bulunabilecek Tip 2 diyabet ve hipotiroidizm gibi durumların tedavi edilmesinin önemli olduğu belirtildi.

Dr. Ann Skulas-Ray, trigliserid düzeyi yüksek olan kişilerin, reçetesiz balık yağı takviyesi almaması gerektiğini söyledi.

omega 3
amerikan kalp derneği
ann skulas-ray
Yorum (2)
Kutsal Durace
Bu haberinizin başlığı yanlıştır. Referans aldığınız dokumanda konu EPA-DHA'nin faydasiini anlatmak. Kim tercüme ettiyse. Konuyu anlamamis. Reçeteli OMEGA 3 değildir konu. Kaldı ki Omega3 gıda takviyesiidir ve reçete ile satılmaz. Bu şekil bir basllik algı yonetimidiir. Lütfen duzeltiniz. Saygilariimla Kutsal Durace
10
Cevapla
Sedat Süngü
Daha bugün doktordan reçeteli bir şekilde omg3 yazdı. Trigliseridi düşürmek için verdi
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir