Medimagazin logo

Türkiye’nin ilk yerli video laringoskopi cihazı geliştirildi

Gazi Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren Technomedicare firması tarafından geliştirilen ve Scoper ismi verilen Türkiye’nin ilk yerli video laringoskopi cihazı hastanelerin kullanımına sunuldu.
Türkiye’nin ilk yerli video laringoskopi cihazı geliştirildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Technomedicare firması kurucusu Prof.Dr.Orhan Çınar Scoper’ın ilk yerli video laringoskopi cihazı olmak yanında uluslararası arenada ses getirecek birçok üstün özelliğe de sahip olduğunu ifade etti.

Prof.Dr. Çınar Scoper’ın hikayesini anlatırken ‘ Öncelikle 13 yıl öncesinden başlayan bir hayalimi gerçekleştirmenin mutluluğu içinde olduğumu ifade etmek istiyorum.2008 yılında Türkiye’ye gelen ilk video laringoskopi cihazlarından birini kullanmış ve ülkemizde de üretilmesinin hayalini kurmuştum. Aradan geçen yıllar içinde bu cihazlarla ilgili birçok bilimsel çalışma ve derleme yazdım. Ayrıca hava yolu kurslarında da video laringoskopi cihazlarının eğitimlerini verdim. Scoper tüm bu deneyimlerin sonucunda bir grup hekim ve mühendis arkadaşımın özverili ekip çalışmaları sonucunda ortaya çıktı. Hasta ve hekimlerimize, ülkemize fayda sağlayacak bir ürün olmasını temenni ediyorum ‘ dedi.

Android işletimli tüm mobil cihazlarda kullanılabiliyor

Scoper Video Laringoskopi cihazının ayırt edici en önemli özelliklerinden biri android işletim sistemine sahip tüm mobil cihazlarla kullanılabilir olması. Hastaneler için monitör maliyetinin azaltıldığı tak-çalıştır sistem doktor ve paramediklere de bireysel olarak cihazı kendi mobil cihazları ile kullanabilme özgürlüğü sunuyor.

Cihazın blade kısmı hafif ve dayanıklı bir malzeme olan titanyumdan imal edilmiş. Cihaz kullanımı kolaylaştıran zarif ince ve özgün bir tasarıma sahip. Yüksek çözünürlüklü kamerası, dual LED teknolojisi, buğu önleyici sistemi ile uluslararası arenadaki rakip ürünlerden eksiği bulunmuyor. Hastaneler için mobil ünite, ambulanslar için ise taşıma çantası aksesuarları ile kullanıcı konforu için tüm detaylar düşünülmüş durumda. İşlem sırasında fotoğraf çekme ve video kayıt alabilme özelliği olan cihazda bu görüntüleri ekran üzerinde tekrar oynatma ve USB’ye aktarma özellikleri de mevcut. Cihaz ile ilgili detaylı teknik bilgilere www.scop-er.com adresinden ulaşmak mümkün.

"Hedefimiz yurtdışına açılmak"

Prof.Dr.Çınar “ Scoper’ın marka ve patent başvurularını yaptık, yetişkinler için tek tip blade ile satış sürecini başlattık. Kısa zamanda çocuk ve yenidoğanlar için uygun boyda bladelerini de üretmeyi hedefliyoruz. KOSGEB desteği ile yürüttüğümüz ARGE projemizle Scoper’a teletıp-uzaktan destek ve endoskopik stile özellikleri de kazandırmayı hedefliyoruz. Hedefimiz yurtdışına açılmak ve uluslararası arena da video endoskopik sistemler konusunda ileri teknolojiler üretebilen bir firma olmak. ” dedi.

gazi teknopark
video laringoskopi cihazı
yerli
scoper
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir