Medimagazin logo

Yapay zeka, hastalık teşhisini doktorlar kadar iyi koyabiliyor!

Yapay zekanın özellikle hastalık teşhisinde kullanımına yönelik araştırmalar son yıllarda arttı. Büyük bir çalışma yapay zekanın teşhiste doktorlar kadar başarılı olduğunu ortaya koydu.
Yapay zeka, hastalık teşhisini doktorlar kadar iyi koyabiliyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-İnsan zekasını taklit etmek için geliştirilen algoritmalar, büyük veriler ve bilgi işlem gücü kullanan derin öğrenme sayesinde yapay zekaya dönüşüyor. Yapay zeka hastalıklara tanı koymak için yeni vakalara  uygulanmadan önce, o vakayla ilgili daha önce yapılmış binlerce bilgiyi ve görüntüyü inceleyerek bilgisayarların hastalık kalıplarını tanımlamasını sağlıyor. Yapay zeka doktorların iş yükünü azaltmanın ve sağlık hizmetlerinde devrim yaratmanın bir yolu olarak kabul ediliyor.

Yeni bir bilimsel derleme yapay zekanın  hastalıkları doktorlar kadar başarılı bir şekilde teşhis edebileceğini ortaya koydu. Araştırmacılar, sağlık sektöründe yapay zeka ile ilgili mevcut araştırmaların ilk sistematik incelemesini yaptı ve bulgularını Lancet Digital Health'de yayımladı.

Meta-analizde, 1 Ocak 2012 - 6 Haziran 2019 tarihleri ​​arasında Ovid-MEDLINE, Embase, Science Citation Index ve Conference Proceedings Citation Indexte yer alan çalışmalar gözden geçirildi. Yapay zekanın tanısal performansını karşılaştıran çalışmalar ve herhangi bir hastalık için tıbbi görüntülemeye dayanan sağlık profesyonelleri çalışmaya dahil edildi.

Araştırmada yapay zekanın hastalık teşhisinde yüzde 87 başarılı olurken, doktorların yüzde 86 oranında başarılı olduğunu buldu. 
 
 

yapay zeka
Yorum (2)
Dr
Ya bizim angut halkın önüne koyucan ekranı. Karşısında yapay zekaya anlatsın dursun derdini. Sonra o ekran bir parçalansın. Devlet malına zarar vermekten içeri atılıyor mu atılmıyor mu görürüz. Angut kelimesi hakaretamiz kullanılmadı. Angut kuşu ömür boyu tek eşli yaşayan hatta eşi ölünce yas tutan bir türdür. Bizim aile yapımıza uygun olduğunu düşündüğüm için kullandım.
8
Cevapla
Port
Ya şu dr lardan bi kurtulamadınız.bu dr nefreti bi bitmedi.naptik size bilmiyorum.ama nevyapicagimizi öğrendik.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir