Medimagazin logo

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü: Geleceğin hekimlerini Ahilik ahlakı ile yetiştiriyoruz

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Tıp Fakültesinde geleceğin hekimlerini Ahilik ahlakı ile yetiştirdiklerini bildirdi.
Kaynak: AA
Ahi Evran Üniversitesi Rektörü: Geleceğin hekimlerini Ahilik ahlakı ile yetiştiriyoruz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

KIRŞEHİR - Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektör Karakaya, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Güneş, Sağlık İl Müdürü Dr. Ali Bulut ve Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Yahya Şahin ile bir araya geldi.

Üniversitede devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Karakaya, üniversite şehir iş birliğini önemseyerek, kente katkı verecek projeler hazırladıklarını ifade etti.

Tıp Fakültesi binasında artık son rötuşlar yapıldığını ve öğrencilerin yeni döneme kendi binalarında başlayacaklarını belirten Karakaya, şunları kaydetti:

"Yönetim olarak Tıp Fakültesinin kısa sürede tamamlanması için elimizden gelen gayreti gösterdik. Kırşehir'in uzun bir süredir ihtiyacı olan Tıp Fakültesini kazandırmanın mutluluğu içindeyiz. Tıp Fakültesine 4. dönem öğrencilerini almaya başladık. Geleceğin hekimlerini Ahilik Ahlakı ile yetiştiriyoruz. Öğrencilerimiz kentte bulundukları sürede eğitimlerinin yanı sıra, Ahilik geleneğine uygun öğretileri de almaktalar. Ahi Evran Üniversitesi, Kırşehir'in üniversitesidir, burayı hep birlikte güçlendireceğiz. Kırşehir ve Kırşehirlilerden maddi ve manevi her zaman desteğini bekliyoruz."

 AK Parti Kırşehir Milletvekili Kendirli ise Tıp Fakültesinin Kırşehir'e kazandırılmasında büyük emekleri olan Rektör Karakaya'ya teşekkür ederek, Tıp Fakültesinin geliştirilmesi ve Kırşehir’in bir sağlık merkezi haline gelmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini de ifade etti.

kırşehir ahi evran üniversitesi
Yorum (2)
ömer hayyam
Tıp eğitimi ve ahilik ahlakı.... elmayla armut hasdi oldu diyelim hımmmm o zaman, kırşehirde o üniv. olmaması gerekiyor...
11
Cevapla
sufi
Tıp eğitimi bu tanımın neresinde. Ahi'lik ile tıp eğtiminin ne ilgisi var. Darülşifa mı 21 yy tıp fakültesi mi: Bilgi notu: ------------------------------------------------------------ Ahilik, 13. yüzyılda Anadolu’da kurulmuş bir esnaf teşkilatıdır. Sözlük anlamı olarak “eli açık, kardeş, yiğit, delikanlı” gibi manalara gelen “ahi” kelimesi; aynı zamanda bugün, yüzlerce yıllık bir değerler sistemine karşılık gelir. Selçuklu Devleti döneminde; Türk kültürü ve İslâm dininin tüm pozitif değerlerini taşıyan bir sentez olarak ortaya çıkmıştır. Esnaf yaşamına belirli kaideler getirerek, insanların maddi ve manevi tüm ihtiyaçlarını gidermeyi, toplumsal düzeni sağlamayı kendine amaç edinmiş bir sistemdir. Bunu gerçekleştirmek için de sanat, ticaret, dayanışma ve yardımlaşmayı yöntem olarak kullanmıştır. Esnafın ticaret hayatını organize etmek üzere ortaya çıkan Ahilik; sosyal hayattaki, eğitim hayatındaki, askeri ve siyasi alandaki faaliyetleri ile günümüze kadar etkileri olan bir teşkilattır. Özellikle Osmanlının kuruluşu dönemindeki siyasi etkisi önemlidir.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir