Medimagazin logo

Bilecik'te tıp fakültesi öğrencileri beyaz önlük giydi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversite Tıp Fakültesi öğrencileri, eğitimlerini sürdürdükleri Sakarya Üniversitesi'nin (SAÜ) Kongre Merkezinde düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydiler.
Kaynak: İHA - Cem Kaan Toka
Bilecik'te tıp fakültesi öğrencileri beyaz önlük giydi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tıp Fakültesi öğrencileri için bir ritüel olan gerçekleşen 'Beyaz Önlük Giyme' törenine Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Baykan, SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay, Sakarya il protokolü, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

"Salgın bizlere tıp biliminin ne denli önemli olduğunu bir kere daha göstermiştir"

Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, üniversiteler arasında iş birliğinin önemine vurgu yaptığı konuşmasında “Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerimizin eğitimlerine yapmış olduğunuz katkılardan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Eğitimlerine Sakarya Üniversitesi çatısı altında devam eden öğrencilerimize sağladığınız imkanlar inanıyorum ki iş birliklerimizin güçlenerek devam etmesini sağlayacaktır. Geçirdiğimiz covid salgını bizlere tıp biliminin ne denli önemli olduğunu bir kere daha göstermiştir. Bizler de bu koordinasyon ve motivasyonla sağlık ordumuza yeni neferler yetiştirmeye devam edeceğiz.

Tıp Fakültesi öğrenciliği; hekimlik mesleğinin ilk basamağıdır. Sizler artık birer hekim adayısınız. Bu başarınızdan dolayı her birinizi tebrik ediyorum. Bugün giyineceğiniz beyaz önlükler, sizlere bir sorumluluk yükleyecek ve sizler bu sorumluluğu hayatınız boyunca taşıyacaksınız. Etik değerlere saygılı, akıl ve bilimi kendisine yol edinmiş, milli ve manevi değerleri yüksek birer hekim olarak üniversitelerimizden mezun olacaksınız. Tıp fakültelerimizde aldığınız eğitimleri, edindiğiniz tecrübeleri meslek hayatlarınıza yansıtacak; insanlarımızın hayatlarına dokunacaksınız.

Özveri, özgüven ve sabır gerektiren zor; bir o kadar da kutsal bir mesleği icra edeceksiniz. İnsanları, Kanuni Sultan Süleyman’ın ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’ dizelerinde değindiği o muteber sıhhate kavuşturacaksınız” ifadelerini kullandı.

beyaz önlük giyme töreni
bilecik
sakarya üniversitesi
beyaz önlük
Yorum (6)
AS
Bilecik tıp fakültesi???? yazık!!!!! her yöne doğru etrafında, 45-60 ar DAKİKA lık mesafede tıp fakülteleri var. Bu israf ve Bilgisizlik değil de nedir sizce? Bu kararı alanların eğitim durumu ve siyasi konumu nedir acaba???
13
Cevapla
DrKayzer
Ülkenin bu kadar tıp fakültesine hem ihtiyacı yok hem de yeterli kalifiye öğretim üyesi yok. Bizimle aynı nüfusu olan Almanya'da 42 adet tıp fakültesi varken bizde sayı sanırım 120'i geçti. Sağlıkta kaliteli akademik eğitim diye bir şey kalmadı. Fabrikasyon doktor üretimine geçildi. Yazık
8
Cevapla
ömer hayyam
ben bir hekimim ve çocuğum devlet okuluna gidiyor, özel okula gitmiyor... gereksiz masrafa gerek yok... çevremdekilerin tamamı özel okula gönderiyor... zannediyorlar ki süper eğitim alıyorlar... peki o özel okullarda özellik var mı? yok ! işte bu her yerde olan üniversitelerde aynen öyle... adı doktor ama tedavi edemeyecek... tabii bunlar mezun oldukça, iyileşemeyen vatandaş , tedaviler için milyonlar verecek... bazıları diyor ki, özel sağlık sigortası yaptırırsak, iyi doktora ulaşırız...bak o öyle değil... anlatayım; iyi doktor beyin terini - emeğini ister... kimden isteyecek! hastaneciden ! hastaneci , asla doktora bu parayı vermez... çünkü vatandaş hastaneciye, yaptığı yatırımı çıkartması için para vermeyecek... o adam ya yurt dışına gider yada özel muayenehanesini açar... o muayenehane özel sağlık sigortası ile anlaşmaz...çünkü özel sağlık sigortaları ttb asgari ücretten fazlasını ödemez...bu nitelikli hekimde , o en düşük ödemeye razı olmaz... bende razı olmam... sen paşa paşa ödemek zorunda kalırsın...
6
Cevapla
YG
Benim mahalleme de isteyruk. Karşı mahallede varda benim mahallemde neye yok. Benim mahallemin neyü eksük!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bilecik'e tıp fakültesi açılmasına imza atan kişileri tarih mutlaka yargılayacaktır. Bilecik'e sınırları olan Eskişehir, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Kütahya ve Bolu illerinin tamamında Tıp Fakültesi var. Bilecik'in nüfusu 218.000 görünmektedir. Yapılan araştırmalar nüfusun 700.000'nin altında olan yerlerde tıp fakültesi eğitiminin yapılamayacağı yönündedir. Oportünizm denen şey bu olsa gerek. Ülkem için , Tıp mesleği için yazık çok yazık.
14
Cevapla
ismail yetenek
oldu olacak her bim&a101. ikilisinin yanına bir de tıp fakultesi açılsın baari..
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir