Medimagazin logo

Doktorlardan oturma eylemi...

Bir grup doktor, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi binası önünde oturma eylemi yaptı.
Doktorlardan oturma eylemi...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tıpta Uzmanlık Eğitimine Giriş Sınavı (TUS) sonuçlarının yanlış hesaplandığını ve bazı soruların hatalı olduğunu iddia eden bir grup doktor, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), binası önünde oturma eylemi yaptı.

Bilkent'teki ÖSYM binası önünde toplanan doktorlar, çeşitli pankartlar açtı. Grup adına açıklama yapan Onur Ertuna, 12 Aralık 2010'da gerçekleştirilen TUS sonuçlarının yanlış değerlendirildiğini, birçok adayın sınav sonuçlarının beklediğinden düşük geldiğini öne sürdü.

Sınavda 9 sorunun hatalı olduğunu savunan Ertuna, ÖSYM'nin bu sorulardan 4'ü hakkında açıklama yaptığını, diğer soruların ise hatasız bulunduğunu söyledi.

Bu sorulara yönelik itirazlarına karşılık alamadıklarını ifade eden Ertuna, ''ÖSYM itirazlarımıza rağmen ısrarla cevap anahtarlarımızı tekrar değerlendirmekten kaçıyor. ÖSYM bize kulak vermek yerine sınav için tercih sürecini başlattığını duyurdu. ÖSYM'nin haksız ve hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmayan uygulamaları yüzünden hekimler olarak mağdur olma tehlikesiyle karşı karşıyayız'' diye konuştu.

Onur Ertuna, ÖSYM'nin sınav sonuçlarını tekrar değerlendirmesini, referans kitaplarla hatalı ya da yanlış olduğunu düşündükleri soruları tekrar gözden geçirmesini istediklerini söyledi.

Açıklamanın ardından slogan atan ve ÖSYM binası önünde bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra dağıldı.

doktorlardan
oturma
eylemi...
Yorum (5)
ceyda ok
ÖSYM duy sesimizi ve lütfen yaptığın bu hatayı düzelt!!!İptal ettiğin soruları bile referans gösteremeden başarılı öğrencilere göre düzelttik dedin.Lütfen insaf et ve bu hatayı inceleyip düzelt!!
0
Cevapla
dr.enver
ösym yi yıpratmayın. sonra sınavı sağlık bakanlığı yapar :)sağlık bakanlığının başına birde sınav çıkartmayın zaten yeterince yoğunlar birde güvenliği sağlamak zorunda kalacaklar. mis gibi ösym var. inancımız tam.. yeni gelen ösym başkanımızı çok sevdim.tuvalet yasağı başta olmak üzere. sorularıda çıkarttırmazsa allah razı olsun her gece dua ediyorum kendisine. yanlız başkan değiştide soruların cevaplarını okumaya hazırlayan birimin dikkatinin çekilmesi lazım. hata yaptılar geçen sınav bu sınavda da ben dahil insanların netleri eksik geldi görüşü hakim. sayın başkanım bu konuyu ve personeli eğitmek lazım onların bundan sonraki hataları sizin başınızı ağrıtacak eski başkanın olduğu gibi.saygılar.
0
Cevapla
muhammed o
orada olamadığım için sizden özür dilerim. ne yazıkki kimse sesimizi duymuyor, özellikle meslektaşlarımız...gün gelecek meslektaşlarımızın da desteğe ihtiyacı olacak, o zaman da biz kulağımızı kapatırızzz
0
Cevapla
dr enver
Katılımcı sayısıNIN AZ OLMASI acaba bunlar bir kurumun ÖSYM VE YENİ SINAV KOMİSYONUNU YIPRATMAK İÇİN düzenlemiş olduğu bir oyun mu sorusunu getiriyor akla. Doğrusu çevremde netleri 1-2 soru haricinde abartıldığı gibi farklı gelen yok. Ayrıca sınavda sadece ağırlık verilen konuların değişmesinden başka KALİTE BAKIMINDAN BİR DEĞİŞİKLİK gözükmüyor.
0
Cevapla
murat
Sayın Doktor Enver her ne kadar çevremde neti düşük gelen kişi sayısı çok az deseniz de TUS forumlarını takip ederseniz neti eksik ve ya fazla gelen aday sayısının sizin düşündüğünüzden çok daha fazla olduğunu görürsünüz.Oradaki kişilerin niyetini sorgulayıp onları zan altında bırakmak yerine onları tebrik etmelisiniz çünkü onlar,netim çok düşük geldi deyip isyan eden bir sürü doktor içerisinde en gayretli ve en samimi hareket eden doktorlar.Herkes konuşuyor ama iş eyleme gelince çoğu kişiden ses çıkmıyor.Meslektaşlarına büyük haksızlık ediyorsun, ÖSYM'nin yıpranması kimin eline ne geçirecek ki...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir