Medimagazin logo

Karaciğer nakilli tıp öğrencisi doktorluk için gün sayıyor

Wilson hastalığı nedeniyle gelişen karaciğer yetmezliğinden organ bağışıyla kurtulup, sağlığına kavuşan tıp öğrencisi Muhammed Beşir Van, hastalara hizmet edeceği günün gelmesini bekliyor.
Karaciğer nakilli tıp öğrencisi doktorluk için gün sayıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Wilson hastalığı nedeniyle gelişen karaciğer yetmezliğinden, organ bağışı sayesinde kurtulan 28 yaşındaki tıp öğrencisi Muhammed Beşir Van, çocukluğundan beri hayalini kurduğu mesleği icra etmek için gün sayıyor.

Henüz 13 yaşındayken vücudunda kızarıklık, döküntü gibi belirtilerle baş gösteren hastalığı uzun süre takip edilen Van'ın, 24 yaşına geldiğinde artık karaciğeri iflas etme aşamasına geldi.

Bunun üzerine hastaneye yatırılarak yoğun bir ilaç tedavisine başlanılan Van'a karaciğer nakli yapılmasına karar verildi.

Doktorlarından izin alarak bayramı ailesiyle geçirmek için Samsun'a giden Muhammed Beşir Van, memleketine gittiği 3 günlük süreçte daha da ağırlaştı.

Bilincini kaybeden Van, Samsun'da yapılan ilk müdahalenin ardından uçak ambulansla tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

Van'ın tedavisinin hızlandırıldığı bu süreçte, canlıdan yapılacak karaciğer nakli için aile taraması başlatıldı ancak anne ve babasından çeşitli nedenlerle doku alınamayacağı tespit edildi.

Daha sonra kadavra listesine alınan ve kısa bir sürede kendisine uygun karaciğerin bulunmasıyla yaşama tutunan Muhammed Beşir Van, şimdilerde diplomasını alıp, hastalara hizmet edeceği günün gelmesini bekliyor. 

wilson hastaligi
muhammed besir van
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir