Medimagazin logo

Meram Tıp: Kan almayı, şeker ölçmeyi intern değil hemşire yapacak

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi, İntern Yönergesine göre kan, idrar, sıvı ve doku örneklerinin toplanması ve AKŞ ölçümlerinin internler tarafından değil hemşireler tarafından yapılacağını açıkladı.
Meram Tıp: Kan almayı, şeker ölçmeyi intern değil hemşire yapacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-İntern hekimlerin görevleri uzun zamandır tartışma konusu. Özellikle hekimlik öğreniminin en kıymetli zamanı olan 6. Sınıfta hekimlik mesleğinin pratik eğitiminden çok hemşire ve sağlık personelinin yapması gereken görevlerin kendileri tarafından yapıldığını dile getiriyorlar.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi ise yeni bir yazı yayımlayarak kendi hastanelerinde bu tartışmalara son verdi. Internet Hekimlik Dönemi Yönergesine göre intern hekimlerin “asistan doktor” olarak çalışması gerektiği belirtilen yazıda, yardımcı personel görevlerinin personel açığını kapatmak amacıyla internet hekimler tarafından yapılmaması istendi.

Hemşirelik Yönetmeliği gereği kan, idrar, sıvı ve doku örneklerinin toplanması, AKŞ ölçümleri ve NST çekimi görevlerin hemşirelerin görevleri olduğu belirtilen yazıda, bu görevlerin intern hekimler tarafından değil, hemşireler tarafından yapılması gerektiği ifade edildi.

 

 


 

intern hekim
Yorum (12)
Yaşar Bülent
Ben hekimlikte pratik olarak ne öğrendiysem intern'ken öğrendim.Tamam çok yoruldum ama sonunda aktif çalışılan klinik ayları uzun değil.Ama şimdi TUS diye bir sinav var biz internlukte ders çalışalım hemşireler bu isleri yapsın denirse hekim ne zaman bunları yapmayı öğrenecek. Bence yanlış bir karar...
14
Cevapla
mehmet
Doğru bulduğum bir karar. kan alma iv girişim, ng vs. invaziv girişimleri hemşirelerin yapması daha doğru çünkü bu işlemlerde çok daha deneyimli ve pratikler.
11
Cevapla
Hakan
Helal olsun size! Ancak bunu size yuttururlar hemşirelerin dokunulmazlığı var ağlayan kızlara dayanamayan bi dünya meslektaşımız var bunların bir kısmıda üst düzey yöneticilerimiz bunlar derhal size geri adım attırırlar hatta şimdiden hemşireleri korumak! isteyen konya milletvekilleri ile tanışmış olabilirsiniz sizi canıgönülden destekliyorum ama bu uygulamayı çok acımasız bulan sayısız yalaka, kadın düşkünü, .... meslektaşımız var
17
Cevapla
İntörn
İnşallah diğer tıp fakültelerine de örnek olur. En azından yarı yarıya bölüşülse dahi çok iyi olurdu. Saatlik kan şekerleri, sabahın 5'inde alınan 10 kan, tek bir kan için öğle arasında acele servise çağrılmak, bazen 2 kişi her şeye yetişmeye çalışırken yaklaşık 10 stajyer hemşirenin Mucize Doktor vb dizi muhabbeti yaptıklarını görmek, doktor adayı kan almayı da bilsin adı altında onkoloji, nefroloji hastaları gibi zaten sürekli çok acı çeken, damarları daha zor olan hastalar üzerinde acemiliğimizi atmak... Allah biz intörnlerin eline düşürmesin. Ne doktoruz ne hemşireyiz ne personeliz, hasta ya da yakını bi şey soruyor ama cevap aynı "bilmiyorum ben sadece kan şekeri bakıyorum, kan alıyorum, laboratuvar sonuçlarını yazıyorum burda, daha bir sürü kan alacağım kusura bakmayın asistan ya da hemşireye sorun geçmiş olsun." Son yılımızda göstermiş oldukları emeklerinden dolayı İnönü Üniversitesi'ne teşekkür ederim.
15
Cevapla
Sinan
Meram Tıp Fakültesi diğer Tıp fakültelerine örnek olur inşallah. Tebrikler Meram Tıp...
20
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir