Medimagazin logo

MSB kaynaklarından "Katarlı gençlere Türkiye'de sınavsız tıp eğitimi hakkı verildiği" iddiasına yalanlama

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, "Katarlı gençlere Türkiye'de sınavsız tıp eğitimi hakkı verildiği" iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
Kaynak: Sputnik News
MSB kaynaklarından "Katarlı gençlere Türkiye'de sınavsız tıp eğitimi hakkı verildiği" iddiasına yalanlama
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bazı internet sitelerinde "Katarlı gençlere Türkiye'de sınavsız tıp eğitimi hakkı verildiği" iddiası yer aldı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığını belirtti.

İddialara gerekçe olarak gösterilmeye çalışılan Türkiye ile Katar arasındaki "Askeri Sağlık Alanı'nda Eğitim ve İşbirliği Protokolü"nün askeri sağlık alanında iş birliği protokolü olduğunu vurgulayan kaynaklar, "Protokol, her yıl belirlenecek kontenjan dahilinde misafir personel ve Katar Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan asker-sivil personel ile Katar Silahlı Kuvvetlerinde görev yapmak üzere eğitim alacak personeli kapsıyor." ifadesini kullandı.


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, bazı yayın organlarındaki "Katarlı öğrencilere sınavsız tıp eğitimi" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye ve Katar arasında imzalanan "Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İş Birliği Protokolü" sadece silahlı kuvvetler mensuplarını kapsamaktadır. Protokole göre, Katar'daki silahlı kuvvetler mensupları ile Türkiye'deki silahlı kuvvetler mensupları belirlenen kontenjanlar çerçevesinde karşılıklı değişimden yararlanabileceklerdir. Amaç tamamıyla 'askeri tıp' alanındaki tecrübelerden istifade edebilmektir." ifadelerini kullandı.

Katar haricinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Azerbaycan, Kazakistan, Afganistan, Arnavutluk, Moldova, Gambiya, Somali ve Güney Kore'nin de bulunduğu 20'den fazla dost ve müttefik ülkenin askeri öğrencilerinin de Türkiye'de öğrenim gördüğünü anımsatan Altun, şunları kaydetti:

"Türkiye, dost ve müttefik ülkelerle karşılıklı tecrübe ve imkanlardan yararlanarak ilişkilerini daha da derinleştirmeye devam edecektir. Yalan ve iftira ile kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışanların yalanlarını yüzlerine vurmaya devam edeceğiz."

tıp eğitimi
askeri sağlık alanında eğitim ve i̇şbirliği
katar
Yorum (1)
bilen
MSB'nin açıklması doğru. Bu konuda siyasi ve sosyal medya polemikleri oldu. Ülkelerin doktor alma ve diploma konularını bilmeyen danışmanları çıkardığı bir tartışma. Bu konulara vakıfım. Körfez ülkeleri Katar BAE ve Bahrain verdikleri ilanlarda ABD UK Kanada ,AUS ve Birkaç Batı Avrupa ülkesi ihtisas ve diplomasını kabul ettikleri net belirtir. Katar ülkesine çalışmak üzere gelecek yabancı doktorlardan ABD İngiliz diplomasını ön şart kabul ederken, kendi vatandaşını tıp okumak için ,diplomasını kabul etmediği Türkiye'ye niye yollasın. Konu 2, Katarlı Türkiye'ye Katar devlet bursu ile gelecekse ve sonrasında Katar'a dönecekse bu Katar hükümeti bağlar. 50 yıl öncesine kadar (tıp yoktu) TPAO,EtiBank,sümerbank,Karayolları,PTT gibi kamunun teknik kurumları kendi adına yurtdışında kendilerinin belirlediği üniversitelerde mühendis olarak okuyup dönüşte çalışacak öğrenciler için sınav açardı. Seçilen öğrenciler dil eğitimi görür yurt dışındki Berlin, Manchester,Zurih üniversitelerinde okurdu.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir