Medimagazin logo

Sobotta değiştirecek buluş: Yeni bir kas grubu keşfedildi!

İnsan anatomisinin bizi bekleyen birkaç sürprizi daha var: Basel Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, çene kaslarımızın daha önce gözden kaçan bir bölümünü keşfettiler ve bu katmanı ilk kez ayrıntılı olarak tanımladılar
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sobotta değiştirecek buluş: Yeni bir kas grubu keşfedildi!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİAGAZİN - Masseter kas, çene kaslarının en belirgindir. Parmaklarınızı yanaklarınızın arkasına yerleştirir ve dişlerinizi birbirine bastırırsanız kasın gerildiğini hissedeceksiniz. Anatomi ders kitapları genellikle masseter'i bir yüzeysel ve bir derin kısımdan oluşan olarak tanımlar.

Basel Üniversitesi'nden araştırmacılar, masseter kasında ek bir üçüncü kas grubu daha tanımladılar.  Annals of Anatomy adlı dergide , bu tabakaya Musculus masseter pars coronidea adının verilmesini öneriyorlar.

Anatomik çalışma, formalinle sabitlenmiş çene kaslarının ayrıntılı incelemesine, bilgisayarlı tomografik taramalara ve kadavraların doku analizine dayanıyordu.

Araştırmacılar 'Masseter kasının bu derin bölümü, seyri ve işlevi açısından diğer iki katmandan açıkça ayırt edilebilir' derken, bu tabakanın alt çenenin stabilizasyonunda rol oynadığını ve  alt çeneyi geriye yani kulağa doğru çekebilen masseterin tek parçası olduğunu öne sürüyor.

 

anatomi
anatomi atlası
masseter kas
sobotta
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir