Medimagazin logo

Tıp kazanamadığı ortaya çıkan kızın babası fenalaştı

Meslek lisesinde okurken günde 2 saat uykuyla idare edip çok çalışarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandığını söyleyen Nuriye Kalkmaz'ın, ÖSYS belgelerinde sahtecilik yaptığı ortaya çıktı. 'Sınav başarısı'nın duyulmasıyla Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından da kabul edilen Nuriye, aslında İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği'ni kazanmış, yetkililer, durumu Nuriye'nin babasına açıkladığında baba fenalaştı.
Kaynak: HÜRRİYET
Tıp kazanamadığı ortaya çıkan kızın babası fenalaştı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

KÜTAHYA'da Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo ve Televizyon Bölümü mezunu Nuriye Kalkmaz, 8 Ağustos'ta 2017 ÖSYS sonuçlarının açıklanmasıyla, elinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandığını yazan bir belgeyle okul müdürünün yanına koştu. Belgeyi gören okul müdürü de Nuriye'yi yanına alarak Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger'in yanına götürdü. Hep birlikte Nuriye'nin bu başarısını yerel ve ulusal basına duyurdular. Ancak, adayın TC kimlik kartı ve şifresi ile girilen sonuç belgesini araştırmayı hiç kimse düşünmedi. Herkes 4 çocuklu, işçi bir ailenin meslek liseli kızının başarısıyla gurur duydu. Hatta 23 Ağustos'ta Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz kendisini tebrik etmek için bakanlığa çağırınca öğretmenlerini de yanına alarak gurur pozları verdi. Nuriye kendisiyle röportaj yapan Hürriyet'e de günde 2 saat uykuyla 1000 soru çözerek tıp fakültesini kazandığını, bu başarısının tüm meslek liselilere örnek olmasını istediğini söyledi.

Ancak daha sonra Nuriye'nin gösterdiği sınav sonuç belgesi şüphe çekti. Hürriyet'in bu konuda işbirliği yaptığı eğitim uzmanı Salim Ünsal, 2017 YGS, LYS ve ÖSYS sonuç belgelerinde tutarsızlıkları fark etti. Yetkililere bu belgeler sorulduğunda gerçek ortaya çıktı. Nuriye aslında üniversite sınavının ilk basamağı olan YGS'de belgedeki puanları değiştirerek bu oyuna başlamış, ardından LYS ve ÖSYM sonuç belgesiyle hiç renk vermeden sürdürmüştü.

 

HACETTEPE: ÖĞRENCİMİZ DEĞİL

Salim Ünsal'ın incelemesinde, ilk olarak LYS sonuç belgesinde yer alan puan ile elde edilen başarı sırasının örtüşmediği görüldü. Normalde 528 MF-3 yerleştirme puanı alan bir öğrencinin tahmini olarak 400'üncü olması gerekirken Nuriye, 1400 başarı sırasında görünüyor. Ayrıca sonuç belgesinde matematikte 75 doğru, 5 yanlış da dikkat çekici. Bu belgeye göre toplam 80 soru oluyor. Oysa bu yıl LYS 1'de iptal edilen iki soru nedeniyle değerlendirme 78 soru üzerinden yapıldı. Nuriye'nin, 75 doğru yapmış olsa bile en fazla 3 yanlışı çıkması gerekiyordu.

Hacettepe Tıp Fakültesi yetkilileri de bölümlerini kazanan öğrenciler arasında Nuriye Kalkmaz'ın olmadığını söyledi. Hacettepe'ye kayıt yaptırdığını söyleyerek Ankara'da bir yakınının evine yerleşen Nuriye'nin aslında İstanbul Üniversitesi Jeoloji Fakültesi'ni kazandığı ancak buraya kayıt yaptırmadığı öğrenildi. Emniyet yetkilileri genç kız hakkında 'belgede sahtecilik' ve 'dolandırıcılık' iddiasıyla işlem yapılacağını belirttiler.

 

BELGEDE HANE SAYISINI ŞAŞIRMIŞ

SAHTE belgede puanların virgülden sonraki kısımlarının ÖSYM sonuç sisteminde 5 haneli olarak yayınlanmasına rağmen, Nuriye'nin sonuç belgesinde 3 haneli görünüyor. Yine sınav sonuç belgesinde hesaplanan ek puanlı başarı sıralarının da genel yerleştirme başarı sıralarından daha iyi olması gerekirken, daha altta olması göze çarpıyor. Sahte 2017 ÖSYS sonuç belgesinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi için verilen kayıt adresi de yanlış. Ayrıca tıp programlarına MF-3 puanıyla öğrenci alınıyorken sonuç belgesinde MF-4 puan türü yazması da sahtekarlığın bir göstergesi. Nuriye'nin yerleştiği iddia edilen okul kodu 9 haneliyken, düzenlenen sonuç belgesi 8 haneli. Ayrıca gösterilen YGS, LYS ve ÖSYS sonuç belgelerinde yazı fontu, puntosu, puanların hane sayısı ve sütunlardaki değerlerde hizalama bozuklukları da dikkat çekti.

 

BABASI FENALAŞTI

NURİYE Kalkmaz ilk olarak Kütahya'da yerel basında 'YGS'deki başarısı'yla yer almıştı. O dönemde de üzerinde oynadığı belgeleri basınla paylaşarak hedefinin tıp olduğunu açıklamıştı. Sınavın ikinci ayağı LYS sonuçlarının 11 Temmuz'da açıklanmasıyla bu kez yeni bir sahte belgeyle puanının tıp fakültelerine yetecek kadar yüksek olduğunu söyledi. Nuriye'nin belgelerdeki oyununu Hürriyet'in eğitimci Salim Ünsal'la birlikte gerçekleştirdiği titiz araştırma ortaya çıkarmasaydı durum fark edilmeyecekti. Çünkü, Nuriye bu oyunuyla Milli Eğitim Bakanı'nın makamına kadar ulaşmış, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kayıt yaptırdığını bile iddia etmişti. Yetkililer, durumu Nuriye'nin babasına açıkladığında baba fenalaştı, Nuriye ise tıp fakültesini kazandığı iddiasına devam etti. Nuriye, belgelerdeki sahtekarlık ortaya çıktıktan sonra kendisini arayan Hürriyet'in sorularına yanıt vermedi.

nuriye kalkmaz
tıp fakültesi
Yorum (6)
Frankie Bellevan
Sürekli TEOG da , MEOG da " Sınav Birincisi Çoban " diyerek Millete Gaz pompalanırsa olacağı budur.. Zavallı Adam Fenalık geçirmekte Haklı : Dağdaki Çobanlar Birinci olabiliyorsa , Benim Kızım neden Hacettepe Tıp Fakültesini kazanmış olmasın diye düşünmüştür... Adamlara , Vatandaşlara Papazın her zaman Pİlav yemediğini , yemeyeceğini bu işlerin büyük Emek , Sabır , Disiplin , Plan , Program , Akıl ve " biraz da " Nasip , kısmet , Şans ( Ne derseniz deyin ) Faktörünün işi olduğunu söyleyecek , Allah'ın bir kulu aralarında var mı ???
41
Cevapla
Frankie Bellevan
Nuriye'nin babası kızı'nın Tıp Fakültesini kazandığı haberlerinin doğru olmaması nedeniyle Fenalık geçirmiş.. Adamcağız çok fazla Üzülmesin.. Bizler Doktor olduk Olalı , yıllardan beri Geçirmediğimiz Fenalık türü Kalmadı.. Ne diyelim ; Bugüne kadar Sağlık Alanında Bakanlık yapan Fenasi Beyler Sağolsun...
45
Cevapla
Drhaykar
Medimagazin yargısız infaz yapma. Çocuk sonuç açıklama sistemi böyle verdi diyor. Karekod var belgede okutup teyid etsinler. Çocuk inceleyin diyor zaten. Sonuç açıklama sisteminde her sene böyle hatalar oluyor. İnsan hayatı ne kadar önemsiz sizin için.
32
Cevapla
postenflmatuar
Genç muhtemelen ki depresyondaymış veya büyük baskı altındaymış veya ruh hali dalgalıymış. Kendisi bir oyun oynamış. Fakülteye gitmeyeceği veya giremeyeceği de belli. Bu muhabirler kızın hayatını berbat ettiler. Çevresine kazandım birkaç ay okula gittim (okul avlusu) ama ısınamadı bıraktım diyecekti büyük ihtimalle. Gerçekten de bu maceracı kızın tıp fakültesine= (enayi üretim fakültesine) bir şekilde girememiş olması çok güzel, harika. Doktor olanlar ya bir kurşuna ya bir bıçağa ya da bir malpraktis davasına kurban oluyorlar. Bunları yaşamayanlar bunun stresini yaşıyorlar ve darb küfür ise kaçınılmaz rutin zaten. Onun için enayi üretim fakültesine girememesi büyük şans.
31
Cevapla
esat
böyle bir sahteciliğe ne gerek var? Ama sonuçta hasta bir kız belli ki. Tedaviye ihtiyacı var.
34
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir