Medimagazin logo

TUS’ta ilk 100’e girenler hangi branşları tercih etti? İşte, en gözde branşlar!

TUS 2020 1.Dönem sınav sonuçları doğrultusunda yerleştirmeler tamamlandı. Bu yıl da İlk 100’e giren adayların hangi branşları tercih ettiği merak konusuydu. Yerleştirme sonuçlarında en yüksek puan 78,72 iken, en çok tercih edilen kurum ise İstanbul Üniversitesi ile Hacettepe Üniversitesi oldu.
TUS’ta ilk 100’e girenler hangi branşları tercih etti? İşte, en gözde branşlar!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-TUS 2020 1.Dönem yerleştirme sonuçları açılandı. ÖSYM’nin yayınladığı puan listesinde, ilk 100’e girenlerin tercih ettiği branşlar merak konusuydu. Listeye göre, ilk 100 arasında en çok tercih edilen branş Deri ve Zührevi Hastalıklar oldu. Onu, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi izledi. İlk 100 arasında 40 kişi Deri ve Zührevi Hastalıkları alanını, 16 kişi ise Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi alanını tercih etti.

 

 


TUS'ta çıkması olası soru tipleri ve çözümlerinin ÜCRETSİZ VİDEO anlatımları için TIKLAYINIZ


 

Bir diğer en çok tercih edilen branş ise toplamda 13 kişinin tercihiyle Radyoloji oldu. Listenin devamına bakıldığında, 100 kişiden 7’si Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon alanını, 5’i Göz Hastalıklarını, 4’ü Radyasyon Onkolojisini, 3’ü Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları ve Tıbbi Genetik alanını, 2’si ise Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığını uzmanlık alanı olarak seçti.

Nöroloji, Kalp ve Damar Cerrahi, Tıbbi Biyokimya, Kardiyoloji, Nükleer Tıp, Tıbbi Patoloji ve Ruh Sağlığı ve Hastalıkları ana branşlarına ise yalnızca 1 hekim yerleşti.

Listenin birincisi, en yüksek puan olan 78,72 ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi alanını tercih etti. İstanbul ve Hacettepe Üniversitesi, 10’ar hekimin tercihi ile en çok tercih edilen kurum oldu. Gazi, Ege ve Dokuz Eylül üniversiteleri ise 7’şer hekimin tercihi ile İstanbul ve Hacettepe’den sonra en gözde kurumlar arasında yer aldı.

Listede üniversiteler dışında bazı devlet hastaneleri göze çarpıyor. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma hastanesi en çok tercih edilen kurumlardan. 

tus
Yorum (18)
Osman D
Zaten o en popüler bölümün adını mezun olduktan sonra “Dermatoloji ve Kozmetoloji” olarak değiştiriyorlar. Ortalıkta, zührevi hastalık da kalmıyor. Şaka bir yana, genç arkadaşlar haklı olarak, en az çabayı göstererek, başlarını ağrıtmadan, en iyi kazanca sahip olma peşindeler. Değilse, ülkemiz dermatolojik bilimsel araştırma konusunda dünya ligine girmiş felan değil. Tabii, onları suçlamıyorum. Suçlu, meşakkatli ve riskli hastalıkları karşılayan bölüm doktorlarının hakkını vermeyen, onları adliye koridorlarında süründüren sistemimizde. Bu düzen değişir mi? Bilmiyorum. Ama, ben görmem herhalde.
47
Cevapla
dr.mikro
Mikrobiyoloji kimse tercih etmemiş. Ne talihsizliktir ki Mart başında ek ödeme katsayımız düşürüldü eş zamanlı pandamı süreci. Pandemi sürecinde en yogun çalışan branşlardan biriyiz belkide utançlarından 3 aylık bir ek ödeme dediler sonrası hüsran bin TL civarı ek ödeme PDC fazlası iseniz SIFIR TL ek ödeme. Türkiş araştırmasına göre 7.900 TL yoksulluk sınırının olduğu ülkemde uzman hekim toplam 8-9 bin TL ye çalışacak neden tercih etsinler ki?
38
Cevapla
uz dr
TUS sınav formatı tıp eğitimi ve disiplinine tamamen aykırı ezberle sınavı kazan ama tıp bir sanattır, estetiktir ,empatidir.Tıp fakültelerinde eğitim formatı kökten değişmeli ,tus sınavı kaldırılıp 3-4.sınıftan itibaren uygun eğitim formasyonuyla uzmanlaşma yoluna gidilmeli.
12
Cevapla
HAKAN BULAK
hulusı behceti unutmayın osman bey
4
Cevapla
uz dr
iyi de arkadaşım madem hekimliklten kaçacaksın tıp pı niye yazdın.
12
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir