Medimagazin logo

TUS’ta ilk 10'da Cerrahpaşa’dan beş isim: ‘Tesadüf değil’

Tıpta Uzmanlık Sınavı sonuçları bugün açıklandı. Sonuçlara göre İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa- Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden 5 öğrenci ilk 10’da yerini aldı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
TUS’ta ilk 10'da Cerrahpaşa’dan beş isim: ‘Tesadüf değil’
TUS Birincisi Kurtuluş Öz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tıpta Uzmanlık Sınavı 1. Dönem sınavı 24 Şubat tarihinde yapılmıştı. ÖSYM’nin Aday İşlemleri Bilgi Sisteminde açıklanan sonuçlara göre Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden 5 öğrenci Türkiye’de ilk 10’a girdi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin Türkiye’de en üst düzeyde olduğunu belirterek “TUS’ta ilk 10’da 5 öğrencimiz olması tesadüf değil” dedi.

Prof. Dr. Aydın öğrencilere sunulan eğitim imkanının bu başarıdaki en büyük neden olduğunu vurgulayarak “ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi daha üst noktalara yükselebilmesi amacıyla gerek akademik gerek araştırma gerekse eğitim faaliyetleri için birçok çalışma yürütmekteyiz. Önümüzdeki hafta İngiltere’nin Birmingham Aston Üniversitesi ile Cerrahpaşa Tıp Fakültesi arasında işbirliği protokolü imzalayacağız. Öğrencilerimizi ve ailelerini kutluyorum. Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin uluslararası standartlarda eğitim vermesini sağlayan tüm değerli öğretim üyelerimizi de tebrik ediyorum” dedi.

TUS’ta ilk 10’da yer alan Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden 5 öğrenci: 

Birinci: Kurtuluş Öz – 79 puan

İkinci: Mert Can Radar – 78 puan

Üçüncü Mehmet Onur Gökalp – 77,5 puan

Dördüncü: Ersin Yavuz –  76,5 puan

Sekizinci: Ceyda Kılıç – 76,1 puan

cerrahpaşa tıp fakültesi
tus
nuri aydın
Yorum (13)
Murat jakoben
Evet tesadüf değil:diğer tıp fakültelerinde okuyanlar 6.sınıfta hastanenin ayak işlerini yaparken Cerrahpaşalılar oturup güzelce derslerini ezber ederler, boş işlerle uğraşmadıkları içinde kafaları da bedenleri de rahat olur
77
Cevapla
Doktor
Evet tesadüf değil. Stajlarda ve internlikte rahatlığıyla tus çalışmaya firsatin bol oldugu bilinen bir fakülte için tesaduf değil. Pek çok tanıdığım beni uyarmıştı ama yine de gidip turkiye nin en zor fakultelerinden birini yazmıştım. Meğerse tamamen boşuna zorlanmışız tıpı okurken. Asıl mesele tus imiş.
62
Cevapla
Kamil Ömür
Alakası yok. Giren çocuklar iyi. Çoğu İngilizce tıp mezunudur. Bizim zamanımızda başarısı pek iyi değildi. Orta seviyelerdeydi. O zaman İngilizce tıp programı yoktu Türkçe tıp da Çapa' nın altında puanla öğrenci alıyordu. Cerrahpaşa İngilizce tıbba şu an giren çok iyi çocuklar eski durum olsa Çapaya ilk sıralarda giren çocuklar olacaktı. TUS başarısı istisnalar hariç üniversite sınavı başarısı ile paraleldir. İstisnalar hariç. diyorum çünkü üniversite sınavı Türkiye birincisi, dördüncüsü olup pratisyen hekim olarak kalan adamlar tanıyorum. 4, 5 kez TUS a girdiler kazanamadıılar. Tıbbı sevemediler okuyup ineklemek matematik zekası çok çok kuvvetli adamların bazılarına uymuyor. Mühendislik okusalar ABD de olacaklardı doktor oldular sürü içinde maalesef kayboldular.
72
Cevapla
Coşkun Marşap
İlk TUS sınavı 1987 eylül ayında yapılmıştır.Yaklaşık olarak 31 yıl geçmiş olup 62 adet tus sınavı yapılmıştır.Sonuçlar hiç değişmemiştir Hacettepe tıp, Ankara tıp, Gazi tıp ,Cerrahpaşa tıp,Ege tıp ,Çukurova tıp gibi köklü ve eğitim kadrosu güçlü fakülteler daima ilk sıralarda mezunları başarılı olmuş bunun yanında daha sonradan açılan tıp fakültesi mezunları bu sınavlarda pek başarılı olamamışlardır.Nasıl başarılı olsunlar eğitim kadrosu zayıf,laboratuvarlar yeterli değil,yeterli staj alamıyorlar dolayısıyla başarıda düşüyor.Bu TUS sonuçları bir kez daha ülkemizdeki tıp eğitiminin yeniden sorgulanması gerektiğini ve yeni açılan tıp fakültelerinin hızlıca eğitim olanaklarının artırılması gerektiğini anlatmaktadır.Öğretim elemanı takviyesi yapılmalı laboratuvar imkanları artırılmalıdır.Bütün bunlar yapılırken belli bir süre yeni tıp fakülteleri açılmamalıdır.
44
Cevapla
Ferhat arslan
1. Bu sınavda başarılı olan çocukların tıp etiği, sağlık okur yazarlığı ve bilim felsefesi ve metodolojisi açısından da eğitumli ve donanımlı olduğunu kabul edelim mi? 2. Herşeye rağmen hem üniversite sınavında hem de Tus ta derece yapmış olan bu değerli çocuklar hangi bölümleri séçecek ve en önemlisi ülkelerinde yaşamaya ve ögretim üyesi olup yeni nesillere ışık olmaya mı karar verecekler 3. Cerrahpaşa Tıp fakültesi bu öğrenculerin TUS dersanelerine gitmediğini açıklayabilir mi? 4. ........ soru çok ama kimseyi yormayayım... Akademisyen kalmaya uğraşan bir doktor
74
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir