Medimagazin logo

Yeni açılan tıp fakültesinin öğrencileri Bakanlık hastanelerinde eğitim alacak

Tıp Fakültesi öğrencileri lisans ve lisansüstü eğitimleri ile uzmanlık uygulamalı eğitimlerini, Aksaray'daki sağlık tesislerinde yapacak.
Yeni açılan tıp fakültesinin öğrencileri Bakanlık hastanelerinde eğitim alacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Aksaray Valiliği ve Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü arasında bir süredir sürdürülen çalışmalar imzalanan işbirliği protokolü ile sonuçlandırıldı.

İşbirliği protokolü Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının görüşüne sunuldu. Hazırlanan protokole göre, Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri lisans ve lisansüstü eğitimleri ile tıpta uzmanlık uygulamalı eğitimlerini Aksaray’daki sağlık tesislerinde yapabilecek.

Aksaray Üniversitesine bağlı tıp fakültesi açılmasına dair Bakanlar Kurulu kararı, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmasının ardından Resmi Gazetede yayınlanmıştı.

Aksaray’da kurulan Tıp Fakültesi ile ilgili eğitim ve diğer konularda çalışmaların hızlandırılmasında yeni bir süreç başlatıldı. Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin beraberinde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Himmet Durgut, Üniversite Genel Sekreteri Bayram Ali Yavaş, Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Ahmet Korkmaz ile Vali Şeref Ataklı’yı ziyaret ederek bir süre görüştü.  

Valilik Makamında gerçekleşen görüşmede; Aksaray Valiliği ve Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü arasında bir süredir çalışmaları sürdürülen Tıp Fakültesi öğrencilerinin lisans ve lisansüstü eğitimleri ile tıpta uzmanlık uygulamalı eğitimlerinin Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık kurumlarında yapabilmelerine olanak sağlayacak işbirliği protokolü değerlendirildi.

Hazırlanan “İşbirliği Protokolü”nün Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının uygun görüşüne sunulması kararlaştırıldı.

afiliasyon
tıp eğitimi
aksaray universitesi tip fakultesi
afiliye hastaneler
prof.dr. yusuf sahin
isbirligi protokolu
Yorum (1)
dr. sd
Koca koca adamlar hekimliği de hallettiler. Çocuklara meslek bırakmadılar. Bitirin bitirin her şeyi bitirin. Çocukların hayallerini de bitirin
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir