Medimagazin logo

Yeni mezun hekimlerin en mutlu gününe “kota” uygulaması / VİDEO

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi 2013-2014 dönemi intörn doktorları mezuniyet törenine uygulanan misafir katılım kotasına karşı üniversite rektörlüğü önünde basın açıklaması yaptı.
Kaynak: www.hakimiyetgazetesi.com - FATİH ÇELİKTÜRK
Yeni mezun hekimlerin en mutlu gününe “kota” uygulaması / VİDEO
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İntörn doktrolar adına açıklama yapan Bilal Gülşen, “Bu bir birleşmedir! Bu bir kutlamadır! Bu bizim içinde bulunduğumuz bir reklam organizasyonu değildir” diye konuştu.

“AİLELERİMİZLE KUTLAMAK İSTİYORUZ”

Mezuniyet törenine uygulanan misafir katılım kotasını kınadıklarını belirten İntörn Doktor Bilal Gülşen,” Bildiğiniz gibi bu seneki tıp fakültesi mezuniyet töreninin 25 Haziran tarihinde AKM’de yapılacağı duyuruldu. Saat 16.00′da başlayacak törenden sonra 19.00′da genel mezuniyet töreni için stattaki tören alanına geçileceği söylendi. Bu haliyle baktığımızda güzel bir organizasyon gibi görünen bu durumun aslında aslın da çok büyük bir eksiği var: kapasite sorunu… Dekanlığın hazırladığı davetiyelerde herkesin ailesinden sadece 2 kişinin gelebileceği yazıyor. Çünkü AKM’ nin kapasitesi 480 kişi mevcudu 120 olan bizler sadece 2 kişi çağırırsak o salona sığabiliriz. Ancak bu kabul edilemez bir durum. Dışarıdan bakınca çok emek harcanmış gibi görünen bu durum içeriden maalesef sınıfta kaldı” dedi.

ÖNLÜK ÇIKARDILAR

Basın açıklamasından sonra rektörlük önünde hekimlik önlüklerini çıkaran intörn doktorlar, hekimlik yeminimizi ailelerimiz yanında yapmak istediklerini belirttiler. İntörn doktor Bilal Gülşen, “Biz bu töreni basit bir kağıdı hocalarımızın ellerinden almak için istemiyoruz. Biz ailelerimizin önünde en içten, en coşkulu şekilde bu yemini etmek istiyoruz. Bu da her aileden göstermelik gibi gelecek 2 kişiyle olacak bir durum değil. Gerek Van’dan gerekse İstanbul’dan ailelerimiz gün öncesinden biletlerini aldılar. Memur olan veliler resmi izin aldılar. Tüm amaçları sadece bizim mutluluğumuza ortak olmak! Ancak bu sınırlamayla tüm aileler zor duruma düştü.

Bizim ailelerimiz binlerce kilometre yolu Antep’te konser dinlemeye gelmiyor! Onlar bizi görmek istiyor; onlar karşılarında görevine hazır doktorlar görmek istiyor. Onlar akademik eğitimin yanında meslek terbiyelerini de bizlere aktaran hocalarımızı görmek istiyorlar”diye konuştu.

“REKLAM ORGANİZASYONU DEĞİL, MEZUNİYET TÖRENİ İSTİYORUZ”

Yapılacak olan törenin protokol töreninden öte gidemeyeceğini ifade eden intörn doktorlar temsili değil gerçekten bir mezuniyet kutlamak istediklerini ifade ettiler.”Bu bir birleşmedir! Bu bir kutlamadır! Bu bizim içinde bulunduğumuz bir reklam organizasyonu değildir! Çünkü bize hiç danışılmadan, bizi düşünmeden, sadece bir kaç saate sıkıştırılmış bu program öğrenci temelli değil, tamamen protokol mantığıyla hazırlanmıştır. Biz 7 seneyi; bu sıkıştırılmış programda, ailelerimiz bile göremeden yemin etmek için okumadık. Özellikle son sene olmak üzere son 3 senedir kendimizi bu hastaneye hizmet etmeye adadık. Ve şimdi bize sunulan bu durumu kabul edemeyiz. Alternatifleri varken; bizden gelen çözüm önerilerini dinlemeyen üniversite idaresini kınıyoruz!” diye konuştu.

“ ŞEHİTKAMİL KONGRE MERKEZİNİN TAHSİL EDİLMESİNİ İSTİYORUZ”

AKM’nin yerine ŞKM’de mezuniyet törenlerini gerçekleştirmek istediklerini ifade eden İntörn doktor Bilal Gülşen, “Biz aynı tarihte; yani 25 Haziran’da Şehitkamil Kongre Merkezi gibi yüksek kapasiteli bir salonda mezun olmak istiyoruz. Biz mezuniyetimizi zoraki değil, seve seve, coşkuyla kutlamak istiyoruz. Eğer bu basit isteğimiz gerçekleşmezse içimizde Gaziantep Üniversitesi’ne dair en ufak bir sevgi kalmayacaktır. Dolayısıyla 25 Haziran’daki genel mezuniyet törenine topluca katılmama kararımızı buradan bildiriyoruz” dedi.

yeni
mezun
hekimlerin
en
mutlu
gününe
“kota”
uygulaması
/
vi̇deo
Yorum (5)
port
ben ctf mezunuyum mezuniyet törenine katılmadım.bi yerim eksilmedi.bunu sorun ediyorlarsa bu gelecekte karşılaşacakları sorunların yanında devede kulak kalır belirteyim.gidin tusunuza çalışın.ya da halinize ağlayın.
0
Cevapla
kral
ayıptır ayıp...
0
Cevapla
ahmet
Siz bu meslekten çok çekeceksiniz derdi hocamız,ne kadar haklı olduğunu yıllar sonra anladık,ama iş işten geçti.Yazık yazık gençliğe!!!!
0
Cevapla
aykut
Devlet düzeyinde bir Cumhurbaşkanının mezuniyet törenine katıldığı kaç okul var? Bu mezun olan arakadaşlar neyle uğraşıyor!!!
0
Cevapla
Frankie Bellevan
ileriye yönelik hazırlık. kişiliği ezme ve yoketme operasyonu. cicim ayları bitti,bundan sonra bizden hiçbir şey beklemeyin istemeyin(ne verdilerse o da apayrı bir konu), artık isteme sırası bizde,buna kendinizi şimdiden hazırlayın demek istiyorlar. ne diyeyim çiçeği burnunda bütün meslektaşlarıma,kardeşlerime allah sabır versin. bundan sonraki ana gündemleri ve anahtar kelimeler:hasta memnuniyeti,alo 184,beyaz kod alarmı,çok başlı sağlık sistemi,performans,egosu bir türlü tatmin olmayan ve çalışanların hiçbir sorunu için yardımcı olmayan masa başında sürekli evrak imzalamaktan aşırı derecede yorulmuş,yıpranmış ! aç gözlü, torpilli hastane yöneticileri ve başhekimlerine biat. birlik olmazsak hiçiz. ayrıntılarda boğulmayalım.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir