Medimagazin logo

Yıllara göre tıp fakülteleri kontenjanları: 'Artmaya devam ediyor'

Tıp fakültelerinin kontenjanlarının düşürüleceği söylenmesine rağmen, fakülte sayıları ve kontenjanlar artmaya devam ediyor
Yıllara göre tıp fakülteleri kontenjanları: 'Artmaya devam ediyor'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

2018 yılı ÖSYM tercih kılavuzunda yer alan bilgilere göre bu yıl Türkiye’deki tıp fakültelerine  14 bin 346 öğrenci kontenjanı ayrıldı. Kıbrıs ve Azerbaycan’daki tıp fakülteleri de eklenince genel kontenjan 14 bin 647 oldu.

Ankara Tabip Odasının Hekim Postası'na göre kontenjanların 11 bin 904’ünü kamu üniversiteleri, 267’sini Sağlık Bilimleri Gata Tıp Fakültesi ve 290’ını yine ilgili bakanlıklar adına  Sağlık Bilimleri Tıp Fakültesi’nde açılan kontenjanlar oluşturdu.  Türkiye’de bulunan vakıf üniversiteleri için açılan tıp fakültesi kontenjanı 1885 oldu. Kuzey Kıbrıs ve Azerbaycan’daki vakıf üniversitelerine ayrılan 301 kontenjanla birlikte bu sayı 2186’ya çıktı.

2017 yılında 66 olan kamu üniversiteleri içinde tıp fakültesi bulunanların sayısı bu sene 69’a çıktı. Tıp fakültesine öğrenci alan vakıf üniversitesi sayısı 23 olarak kontenjanda yer aldı.  Geçen yıl tıp fakültesine öğrenci alımı yapılan Altınbaş Üniversitesi’nin bu sene öğrenci alımı yapmadığı görüldü.

tıp fakültesi
saglik bilimleri tip fakultesi
Yorum (24)
Fikret Erbilen
Yakında atanamayan hekimler sorunu ortaya çıkarsa şaşmayalım. Eğitim kalitesinden, vasıfsız tıp mezunlarından hiç bahsetmiyorum bile.
23
Cevapla
Seyfi S
Atanamayan doktorlar..... Kişinin kendisi ve ailesinin, ayrıca eğitim verenlerin emeğine yazık olacak. Boşa giden ekonomik varlığı da unutmamalı.
26
Cevapla
Dr Öğ Üyesi
Nicelik arttı mı nitelik azalır. Bir hocanın bir öğrenciyle kaç dakika dialoga girdiği istatistiği yapılsa kalitenin niye düştüğü görülecektir. Öğ üyesi dersi anlatır kaçarım pozisyonunda olursa anne babaların yönlendirmesiyle zoraki okuyan örencinin kaliteli bir dr olması beklenemez.
26
Cevapla
Doktor
Sınava giren sayısı ve Nüfus da artıyor çok da değişen bir şey yok. Aynı şekilde tus kontenjanları da artıyor hatta bu yıl kişi sayısı çok arttı kontenjanlar o kadar artmadı girmek daha zorlaştı
17
Cevapla
Aylin sahin
Doktor ihtiyacını nasıl karşılayacak bunca halk.para kazanamaz korkusuna kontenjan artmasin diyenlerin hastahanelerde kul kölesi oluyoruz.istiyorlarki biricik Dr.kendileri olsun,karizma devam etsin.sizde girin kpss sınavına iyi olanlar arabanın.
25
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir