Medimagazin logo

YÖK, diplomaların denklik işlemlerinde Sağlık Bakanlığından da görüş alacak

Yükseköğretim Genel Kurulu, yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının sağlık alanlarındaki programlarından alınan diplomaların denklik işlemlerinde Sağlık Bakanlığından da görüş alınması kararı aldı
YÖK, diplomaların denklik işlemlerinde Sağlık Bakanlığından da görüş alacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA (AA) - Yükseköğretim Genel Kurulu, yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının sağlık alanlarındaki programlarından alınan diplomaların denklik işlemlerinde Sağlık Bakanlığından da görüş alınması kararı aldı. 

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) internet sitesinde "YÖK Genel Kurulu Sağlık Alanında Denklik İşlemleri Kararı"na ilişkin duyuru yayımlandı. 

Buna göre, yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının sağlık alanlarındaki programlarından alınan diplomaların denklik işlemlerinde Sağlık Bakanlığından da görüş alınacak.

Karar, sağlık programlarından mezun olanların istihdamı, nitelikli hizmet sunmaları ve verdikleri hizmet kalitesinin kontrolü gibi sorumlulukların Sağlık Bakanlığı uhdesinde olması nedeniyle alındı. 

Ayrıca, "Yurt dışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği"nde de gerekli değişikliklerin yapılmasına da karar verildi.
 

denklik
saglik bakanligi
yok
Yorum (1)
Hakan
Bırakın başka ülke diplomasını Bizim diplomamizi hiçbir ülke tanımıyor buna bir çare bulun Tez elden türk tip diplomaları dünyaya akredite edilmeli ve bunun için ne gerekiyorsa hic düşünmeden yapılmalı Aksi taktirde aramızdaki 50 yıllık fark asla kapanmaz Siz dersiniz ki aramızda 50 yıllık fark yok Anlayışınız bu kadar biz sadece onların yap dediği tedavileri uygulamada onlara benzersiz bilim üretmede aramızdaki fark 50 yıldan da fazla Diomamiz akredite olursa bizlerde gelişmiş ülkelerde bilim üretmeyi ogrenebilifiz Siz simdi buna inanmakta zorlanirsiniz Urdunjn mısırın iranjn suudun tip diplomaları dünyada bir sürü ülke tarafından tanınıyor Bu bizim utancimiza çare bulacak bi yok başkanımız maalesef olmadi
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir