Medimagazin logo

YÖK kontenjanları açıkladı: Tıp Fakültesi 15 bin 50 oldu

YÖK'ten yapılan açıklamada "Bu yıl üniversitelerin ön lisans ve lisans düzeyinde örgün öğretim programları için 835 bin 66 kontenjan belirlendi." denildi
Kaynak: AA
YÖK kontenjanları açıkladı: Tıp Fakültesi 15 bin 50 oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

YÖK'ten yapılan açıklamada "Bu yıl üniversitelerin ön lisans ve lisans düzeyinde örgün öğretim programları için 835 bin 66 kontenjan belirlendi." denildi. 

Açıklamada, "Öğretmenlik programlarının kontenjanları toplamda yaklaşık yüzde 10 azaltıldı. Öğretmenlik programlarının kontenjanı geçen sene 53 bin 796 iken bu sene 48 bin 546 olarak belirlendi. Kontenjanlar, tıp programında 15 bin 50, diş hekimliğinde 6 bin 680, eczacılıkta 3 bin 524, hemşirelikte ise 15 bin 33 oldu." ifadeleri kullanıldı. 

 

 

tıp fakültesi
diş hekimliği
eczacılık
Yorum (14)
ahmet gül
hastanelerde sıra çok, kuyruk çok, aylar sonrasına randevu alamıyoruz.hekimlerde çok çalışıyor onlar da yıprandı. Hekim ihtiyacı çok bu ülkede. 15 bin değil en az her yıl 25 bin doktor alınmalı.insanlar mağdur durumda.saygılar.
22
Cevapla
Osman D
Tıp fakültelerine 15 bin kontenjan mı? Allah aşkına, her yıl yetişen bu 15 bin kişiyi nereye yerleştireceksiniz? Ya da ülkede atanamayan öğretmenler sorununa yeni bir halka mı eklemeye çalışıyorsunuz? Atanamayan doktorlar diye. Buradan velilere sesleniyorum: bu saatten sonra tıp fakültelerine temkinli yaklaşınız. Zira artık okula giren gençlere iş garantisi olacağını hiç sanmıyorum.
67
Cevapla
Seyfullah kaya
Tıp fakültesi kazanmak için 3 yıldır hazırlık yapiyorum.Devlet üniversitesi için kontenjanlar arttırılmalıdır.Ulkemizin hekim ihtiyacı çok fazla ama eğitim gören sayı çok çok az .Tabiki aşırı kontenjan artışı olmasın fakat 2.5 milyon kisinin girdiği sınavda sayisalda 60 bin içinde olan biri devlet üniversitesi tıp fakültesi okuyabilsin.Ozel üniversitelerde ilk 50 bindekiler parayla okuyabiliyorlar.
30
Cevapla
heisenberg
1-öğrenci harçlarından gelen gelirde azalma kompanse edilebilirse bence tıp eğitimi 2 yıla inmeli ,böylelikle bir an evvel bir kısım işsiz vatandaşa iş bulunmuş olunabilir. 2-bu kadar çok kontenjanı doldurabilecek öğrenci bulunamazsa öğrenci ithal edilebilir.
14
Cevapla
Tıpçı
15 bin kontenjanı karşılayacak nitelikte tıp fakültesi yok bu ülkede neye dayanarak sürekli kontenjan arttırılıyor anlamış değilim. Doğudaki bir çok tıp fakültesinde kadavra hatta maket eksiği varken sayı arttırmadan önce kalite arttırılması gerek,sonra gerekliyse sayı da arttırılır
26
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir