Medimagazin logo

YÖK Tıp fakülteleri kontenjan sayısını açıkladı

YÖK, bu yıldan itibaren tıp fakültelerinin kontenjanlarını 12 bin 500'ü geçmeyecek şekilde planladı.
YÖK Tıp fakülteleri kontenjan sayısını açıkladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bu yıldan itibaren tıp fakültelerinin kontenjanını 12 bin 500'ü geçmeyecek şekilde planladı.

AA muhabirinin YÖK yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kurul, tıp fakültelerinin kontenjanıyla ilgili Sağlık Bakanlığının taleplerini ve Türkiye'nin istihdam imkanlarını da dikkate alarak yeni bir planlamaya gitti.

Buna göre, Sağlık Bakanlığının gelecek yıllara ilişkin planlamalarını göz önünde bulunduran YÖK, tıp fakültelerinin kontenjanlarını bu yıldan itibaren artırmama kararı aldı.


Sağlık Bakanı: Hekim fazlası olmaması için tıp fakülteleri kontenjanlarını DONDURUYORUZ!


 

YÖK yetkililerince şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"Tıp kontenjanlarını Sağlık Bakanlığının talebi ve görüşlerini de dikkate alarak yeniden belirledik. Devlet ve vakıf üniversitelerinin tıp fakültelerinin toplam kontenjanı 12 bin 500'ü geçmeyecek şekilde planlanacak. Bu kontenjanın, Sağlık Bakanlığının planlamaları da dikkate alınarak 1-2 yıl içinde 12 bin 500'ü geçmeyecek şekilde düzenlenmesi planlanıyor. Devlet üniversitelerinin tıp fakültelerinin sayısında artış olsa bile bu kontenjan korunacak. Yeni tıp fakültesi açılsa bile bu kontenjan yeni fakültelere bölünerek dağıtılacak. Vakıf üniversitelerinde de kontenjan aynı şekilde belirlenecek."

2015 yılında tıp fakültelerinin toplam kontenjanı 12 bin 259 olarak belirlenmişti.

tip kontenjanlari
yok
tip fakulteleri
saglik bakanligi
Yorum (3)
ahmet mek
Kontenjan azaltmak ne demek. Keşke bu dediklerinizi diğer meslekler için de zamanında yapsaydınız. Dr olmak isteyenleri de böylece başka branşlara mecburen kaydıracaksınız ve o branşlardaki işsiz sayısı daha da artacak.Aman hekimler işsiz kalmasın ve rekebet oluşmasın. Ama diğer meslekler ne olursa olsun. Bu nasıl mantık anlamadım. O zaman ülkemizin 25 yıl inşaat mühendisine ihtiyacı yok. Hiç mühendis almayın. Hukuk fakültesine 10 yıl öğrenci alınmasa yine açık olmaz. O zaman hukuk fakültesine de almayın. Olur mu öyle şey. Eşitlik ilkesine aykırı bir uygulama OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.
10
Cevapla
Nur Sedef
Darısı diger fakültelerin başına.Fen Edebiyat Fakültesi, Mimarlık, Eczacılık. ,sağlık Bilimleri Fakültesi. .....vs.Ciddi bir planlama şart.
9
Cevapla
cem yıldırım
sağlık bakanlığı 2023 hedefi kendi hazırladığı rapora göre bile 2015 yılında kontenjan 10 bin 2016 da 7.500 2017 de 5 bin şeklinde azaltılmazsa doktor enflasyonu oluşacağı şeklinde uyarıda bulunulmuştu.ama 2016 ya gelmemize rağmen hala kontenjan 12500 lerden bahsediliyor.skandal devam ediyor iyiye giden bir şey yok
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir