Medimagazin logo

Eczacıya fazla ilaç verdiği için saldırdılar... Görüntüler dehşete düşürdü

Sultanbeyli'de bir eczaneden ilaç alan iki kişi eczacı kalfasının kendilerine fazladan 40 liralık vitamin hapı sattığını iddia ederek eczaneyi bastı. Eczacının babası ve kalfasını döven iki şehir magandasının saldırı anı kameralara saniye saniye yansıdı.
Kaynak: İHA
Eczacıya fazla ilaç verdiği için saldırdılar... Görüntüler dehşete düşürdü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Geçtiğimiz Cumartesi günü Aykut Dede’nin sahibi olduğu Sultanbeyli'deki eczaneye gelen G.S. ilaç satın aldı. Eczacı kalfası, kendisine vitamin hapı da almasını tavsiye etti. G.Ş. reçetede yazılı olmayan vitamin hapını da satın aldı. Ancak aynı gün, kutudan bir tane içtiği vitamin hapını geri getirdi.

 

Eczanede bulunan kalfa Murat Alparslan ilacın kutusunun açıldığını söyleyerek geri alamayacağını belirtti. G.S. eczaneden ayrılarak arkadaşı K.S. ile geri geldi. İlacı geri almadığı için tartışan K.Ş. ve G.Ş. bunun üzerine eczacının babası Soysal Dede ile kalfası Murat Alparslan’a saldırdı. Eczanenin içinde başlayan tartışma dışarı taştı. K.Ş. ve G.Ş., eczacının babası ile Alparslan'ı tekme tokat dövdü. O anlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde şahısların eczacı kalfasını ve eczacının babasını tekme tokat dövdüğü anlar yer aldı..Öte yandan yakalanan saldırganlar serbest bırakıldı. 

İstanbul Eczacılar Odası Genel Sekreteri Serdar Göksan, eczacılarla vatandaşların sık sık karşı karşıya geldiğini belirterek, "Sağlıkta Şiddet Yasası gündemde. Biz de eczacılar olarak korunmak ve bu konuda cezaların ağırlaştırılmasını isteriz. Bunun yolu cezaların arttırılması, ayrı bir ceza tanımlaması ise biz bunu istiyoruz” dedi. 


Muadil ilaç tartışması! Eczaneyi savaş alanına çevirdiler! 


 

sultanbeyli eczanesi
eczacı
Yorum (9)
Ahmet gümüş
Hani bize saldırınca Allah bilir doktor ne yaptı diyen eczacılar vardı, hatırladınız mı? Onlara demiştik biz aynı gemideyiz, bu gün bana yarın sana diye... Anlamadılar. Umursamadılar... Sıra kendilerine de geldi...
87
Cevapla
bozeren
eczanelerde herhalde artık eczacılar durmuyor. diploma nasılsa orada, babası bir de kalfa yeterli oluyor. babamıza ve kalfaya geçmiş olsun diliyorum.
45
Cevapla
Postenflamatuar
Doktora dayak atılınca, küfür edilince sevinenlerin keyfi kursaklarında kalacak. Doktorun tabi olduğu yasa ve kanunlara eczacılar, otobüs-taksi şoförleri, öğretmenler de dahildir. Netekim artık manşetlerde doktorlara eşlik ediyorlar. Sokakta hırlayanlar eczanede de otobüste de trafikte de hırlar. Türkiyede öldürmediğin sürece başını okşarlar, efendi muamelesi görürsün
23
Cevapla
Ümit YILDIRIM
Şiddettin her türlüsünu lanetliyorum. Fakat şunu da belirtmek lazım; hekim recetesinde vitamin vs tavsiye etmemiş ise sana mı kaldı hastaya ilaç önermek ey kalfa kardeş?
18
Cevapla
ibrahim
Öncelikle şiddetin her türlüsü kabul edilemez zira bir yanlışlık varsa şikayet edilir ve devletin ilgili kurumları gereğini yapar.Fakat kamera kayıtlarında çocuk babasını engellemek isterken eczane çalışanın çocuğa müdahalesi olayın vahimleşmesine neden olmuş gibi gözükmektedir.Olayın baş nedeni olan vitamin hapı ise keşke satılmasaydı zira gıda takviyesi niteliğindeki bu ürün ilaç gibi algılanmış olabilir hasta tarafından.Mesul Müdürü olan eczacı olmadan eczaneye müşteri kabul etmeselerdi keşke çalışanlar veya sadece reçetede yazılanları satsalardı. Zira eczacı orda olsa belki o vitamin hakkında bilgi verir onun bir gıda takviyesi olduğunu anlatır kişide belki o ürünü almaz veya alsa bile iade etmek istemezdi.Bildiğim kadarıyla her ne suretle olursa olsun hastalık teşhisi koymak veya tedavi edici reçete etmek önermek tıp doktorlarının yetkisi ve yekinliğindedir.Birde bu yorumu okuyan eczacılardan cevap vermesini rica ettiğim bir sorum olucak.Ezcalıların asil işinin yeni ilaç ar-ge sinde ,mevcut ilaçların üretilmesinde ve bunların denetlenmesinde çalışması gerekmezmi?Elbette bu ilaçların üretiminde kilit rol oynayan eczacıların ilaç satması doğal hak fakat ilacı reçete eden o ilacın nasıl,ne kadar,ne miktar kullanılacağını yazan ve yan etki geliştiğinde de sorumlu olan tıp doktoru bile ilaç satma yetkisi yokken ilaçları satma hakkı hangi gerekçe ile sadece eczacılardadır?Sorum meraktan tekrardan geçmiş olsun dilerim
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir