Medimagazin logo

Estatik yaptırmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Estetik International Sağlık Grubu Kurucu Başkanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, estetik yaptırmadan önce bazı noktalara dikkat etmek gerektiğinin altını çizerek estetik operasyon öncesi yapılması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.
Estatik yaptırmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Gelişen teknoloji, çıkan yeni teknikler ve buna bağlı olarak artan talepler sebebiyle en parlak dönemini yaşayan estetik cerrahi ile insanlar memnun olmadıkları dış görünüşlerine pratik uygulamalarla çözüm buluyorlar. Özellikle ameliyatsız estetik uygulamalar cerrahiye nazaran daha fazla ilgi çekiyor. Estetik International Sağlık Grubu Kurucu Başkanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, estetik operasyon öncesi yapılması gerekenler hakkında uyarılarda bulundu.


DÖRT FAKTÖRÜ UNUTMAYIN
Estetik International kliniklerine gelerek ön görüşme yapan hastalarına özellikle dört farklı konu üzerinde yoğunlaşmalarını söyleyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, “Estetik yaptırmak bir karar verme sürecidir. Hastalarımızın çoğu eğitim seviyesi yüksek insanlar olup sıkı bir araştırma yaptıktan sonra bize gelirler. Hayata fazlaca bağlı olan hastalarımız yaşam konforu istedikleri için beden güzelliğine de sahip olmak istiyorlar. Fakat bunları isterken estetik yaptırmaya karar veren hastaların atladıkları noktalar oluyor. Bu yüzden çevre etkisi, bütçe planlama, psikolojik yeterlilik ve zamanlama her şeyden önce gelmelidir” diye konuştu.


ÇEVRENİZ VE PSİKOLOJİNİZ BU DURUMA HAZIR OLMALI
Saydığı dört unsuru ayrıntılı bir şekilde açıklayan Bülent Cihantimur, operasyon sonrası sıkıntı yaşamamak için bu konuların önemsenmesi gerektiğine dikkat çekti. Cihantimur, “Estetik yaptırmadan önce mutlaka çevre faktörünü düşünmelisiniz. Eşiniz onay veriyor mu? Çocuklarınız sizdeki değişime nasıl bir tepki verecek? Bulunduğunuz çevre sizi nasıl karşılayacak? Bir başka nokta ise hastanın psikolojisidir. Hasta uzun yıllar bu operasyonun hayalini kurmuş olabilir fakat bazı hastalar çevrenin etkisi sebebiyle estetiğe sıcak bakıyor, aslında kendisinin istemesi ve gerçekten bir ihtiyaç olduğunu hissetmesi gerekir. Yoksa operasyon sonrası ciddi bunalıma girebilirler.”


FİNANS VE ZAMAN PLANLAMASI ÇOK ÖNEMLİ
Bugün aynısı gibi gözüken pek çok estetik ya da ameliyatsız uygulamaların, farklı fiyat aralığında yapılıyor olmasını kaliteye bağlayan Cihantimur, el işçiliğinin, sanatsal bakış açısının ve anatomi bilgisinin estetik cerrahi fiyatlarını arttırdığına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Donanımlı bir estetik cerraha güvenmeniz ve bu doğrultuda maddi açıdan yeterliliğinizi kontrol etmeniz gerekir. Altından kalkamayacağınız tutarlar, sizi operasyon sonrası sıkıntıya düşürebilir. Bu yüzden mutlaka finansal açıdan yeterli seviyeye gelince operasyon planınızı yapmalısınız. Diğer önemli bir konu ise zaman planlamasıdır. Eğer cerrahi bir işlem yapılacaksa, doktorunuzun öngörüsüyle ne kadar zamanda iyileşip, tekrar işinize döneceğinizi planlamanız gerekir. Bakmakla sorumlu olduğunuz çocuklarınızı ya da başka kişileri de düşünerek, zaman planlaması yapmanızı da öneririm.”

estatik
yaptırmadan
önce
dikkat
edilmesi
gerekenler
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir