Medimagazin logo

Japon sağlık devinden Türkiye'de ilaç üretimi

Merkezi Osaka'da bulunan ilaç şirketi Takeda, Türkiye'de 13 yeni ürünün isim hakkını satın aldı.
Kaynak: YENİŞAFAK
Japon sağlık devinden Türkiye'de ilaç üretimi
Takeda Türkiye Genel Müdürü Gamze Yüceland
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye pazarına giriş yapan şirket, bazı ürünleri ise Türkiye'deki diğer ilaç şirketlerine ürettiriyor. Türkiye'de ilaç endüstrisine girişleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapan Takeda Türkiye Genel Müdürü Gamze Yüceland, firmanın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gamze Yüceland, Türkiye'nin Takeda için çok kritik öneme sahip olduğunu söyledi. 2015 yılının Takeda için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Yüceland, "Türkiye'de önemli bir yatırım yaparak, bir yerli üretici firmadan seçilmiş 13 ilacın bulunduğu ürün portföyünü satın aldık" dedi.

EN UCUZ ÜLKELERDEN BİRİ

Türkiye'nin ilaç fiyatları açısından en ucuz ülkelerden biri olduğuna dikkat çeken Gamze Yüceland, "Sistemi yapıcı bir tavırla ele almanın değerine inanıyoruz. Hastalarımızın uygun fiyatlı yenilikçi ilaçlara erişimi gibi olumlu bir sonucu göz ardı edemeyiz" diye konuştu.

Meyve vermeyen kiraz ağacı ile tanıtım

Firmanın tanıtım broşürlerinde; Japonya'da her yıl geleneksel vestivali düzenlenen sakura (meyve vermeyen bir çeşit kiraz ağacı) bitkisi var. Nobel ödüllü araştırmacıyla çalışan Takeda, 70'ten fazla ülkede faaliyet gösteriyor. 18 ülkede toplam 27 üretim merkezi olan şirket, 30 bin çalışanıyla (2014 yılı rakamlarına göre) yıllık 14,6 milyar dolarlık bir gelire sahip bulunuyor.

endüstri
takeda
turkiye
gamze yuceland
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir