Medimagazin logo

Merdiven altı kürtaj iddiasına SGK’lı yanıt

Kürtajn yasaklanmadığını söyleyen İslam, yasal süre 10. haftaya kadar ve SGK kapsamında” dedi.
Kaynak: STAR - Nevin Bilgin
Merdiven altı kürtaj iddiasına SGK’lı yanıt
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kürtajın yasaklandığı, hastanelerde kürtaj yapılmadığı ve kadınların merdiven altına itildiği sorularına yanıt verdi. İslam, gebeliğin 10.haftası dolana kadar sakınca yoksa istek üzerine kürtaj yapılabildiğini açıkladı.

Mağdurlar için düzenleme

İslam isteyerek düşüklere ilişkin yasal düzenlemenin TCK’da olup kanunun 99.maddesine göre kadının mağduru olduğu bir suç sonucu gebe kalması halinde süresi 20 haftadan fazla olmamak ve kadının rızası olmak koşuluyla gebeliği sona erdirene ceza verilmediğini söyledi. İslam, “Ancak bunun için gebeliğin uzman hekimler tarafından hastane ortamında sona erdirilmesi gerekir” dedi.

Mart 2014’te yayınlanan SGK Sağlık Uygulama Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği hatırlatan İslam, “İsteyerek düşükler yeniden bu tebliğle sosyal güvence kapsamına alınmıştır” dedi.

İslam, Çocuğa Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı hazırlandığını, onay aşamasında olduğunu belirterek, çocukların yüksek yararı ve esenliği açısından hizmetlerin daha iyi sunumu ve kurumların işbirliğiyle çalışmasının sağlanacağını belirtti. Çocuk İşçiliğin Önlenmesine İlişkin Genelge yayınlandığını belirten İslam, çocukların eğitim ve öğretime kazandırılması, mevsimlik gezici tarım işçilerinin tespit edilmesi amacıyla da çalışmalarını yürüttüklerini kaydetti.

merdiven
altı
kürtaj
iddiasına
sgk’lı
yanıt
Yorum (1)
algim güzel
devlet hastanelerinde sgk lıya kürtaj yapmamak için zorluklar sunulup kendi parası ile yağtırısa hemen yapılıyor gizli özelleştirme
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir