Medimagazin logo

Atatürk Üniversitesi’nden Eczacılık ve Dişhekimliği alanlarında büyük başarı

Atatürk Üniversitesi, Shangai Ranking tarafından yapılan dünya üniversitelerinin akademik sıralamasında Eczacılık Bilimleri alanında Türkiye’den sıralamaya giren tek üniversite oldu. Dişhekimliği alanında da dünya sıralamasına girmeyi başaran Atatürk Üniversitesi, Türkiye üniversiteleri arasında Ankara Üniversitesi ile birlikte 3. sırada yer aldı
Kaynak: İHA - Çağrı Korkmaz
Atatürk Üniversitesi’nden Eczacılık ve Dişhekimliği alanlarında büyük başarı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Eczacılık ve Eczacılık Bilimleri alanında ülkemiz üniversiteleri arasında dünya sıralamasına giren tek üniversite olan Atatürk Üniversitesi, dünya üniversiteleri arasında 301-400 bandında yer alarak Türkiye’yi bu alanda temsil eden tek üniversite oldu.

Dişhekimliği ve Ağız Bilimleri alanında ise Ege ve İstanbul Üniversitelerinin ardından, Ankara Üniversitesi ile üçüncülüğü paylaşan Atatürk Üniversitesi, bu alanda ise kendine 201-300 bandında yer buldu.

“Bilimsel alandaki istikrarlı ilerleyişimiz devam edecek”

Atatürk Üniversitesinin sağlık bilimleri alanında yakalanan uluslararası başarılarına bir yenisini eklediğini belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, insanlığa fayda sağlayan bilimsel çalışmalara kurum olarak devam edeceklerini söyledi.

Rektör Çomaklı, “Toplumun sürdürülebilir kalkınması adına gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarımızın dünyanın saygın uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşları tarafından değerlendirilip takdir edilmesi bizleri hem motive ediyor hem de gururlandırıyor. Bilimsel alandaki istikrarlı ilerleyişinin yanı sıra, topluma hizmeti merkeze alan çalışmalarıyla da adından söz ettirmeyi başaran üniversitemiz, dünyanın en saygın ve en nitelikli üniversitelerinden biri olduğunu kanıtlıyor” dedi.

Prof. Dr. Ömer Çomaklı, elde edilen başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti.

atatürk üniversitesi
shangai ranking
arwu
eczacılık
dişçilik
Yorum (3)
Arife Kılıç
Lütfen önce yazınızdaki hataları düzelltiniz. Dişçilik diye bir bölüm yoktur.
2
Cevapla
Fatma Yirmibes
Dişçilik? Bu terimi kullanmak size yakışıyor mu?
2
Cevapla
sağlıkçı
ingilizce "dentist" deniyor. o da "dişçi" demek. "dentist" deyince sorun yok "dişçi" deyince yakışık almıyor. hostest değil "kabin görevilisi, kapıcı değil apartman görevlisi tezgahtar değil satış elemanı içerik değişmiyor sadece isim.. yardımcı doçent unvanında" yardımcı" beğenmeyen yukarıdan birileri birlerlere ulaştı " dr öğretim görevlisi"oldu. ne demekse...
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir