Medimagazin logo

Bursa'da ikinci tıp fakültesi kurulması için ilk adım atıldı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Bursa'da ikinci tıp fakültesi kurulması çalışmaları kapsamında İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı'yı ziyaret etti.
Bursa'da ikinci tıp fakültesi kurulması için ilk adım atıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

BURSA-İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlı tıp fakültesi statüsüne dönüştürülen Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi için ilk adım atıldı.

Bu kapsamda Prof. Dr. Erdöl, İl Sağlık Müdürü Kaşıkcı'ya ziyarette bulundu. İkili daha sonra Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'u ziyaret ederek, kurumlar arası iş birliği ile ilgili görüşmelerde bulundu.

Açıklamada ifadelerine yer verilen Kaşıkcı, Prof. Dr. Cevdet Erdöl ile hem Bursa’daki mevcut durum hem yeni açılacak ikinci tıp fakültesinin kuruluş çalışmaları hem de hastanenin öğretim üyesi ihtiyacı hakkında istişarelerde bulunduklarını aktardı.

Kaşıkcı, yeni fakülte için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

bursa
tip fakultesi
yuksek ihtisas egitim ve arastirma hastanesi
Yorum (10)
bozeren
Her mahallesine bir tane kurun. " Kırsal mahalle"leri de unutmayın. Memlekette köy kalmadı zaten.
17
Cevapla
ali a.
tıp fakültelerinin sonuda fen fakülteleri gibi olacak bu gidişle...
16
Cevapla
Köy Muhtarı
Cevdet hoca çok yavaş, her köye iki tane şart. Hatta bence herkes doktor olsun. 80 milyonluk ülkede başka mesleğe ne gerek var
11
Cevapla
Musa Onar
Bunlar tıp fakültelerini sadece stajdan ibaret sanıyorlar. Hababam fakülte açıp , temel tıp eğitimlerini o ildeki fakültenin sırtına yükleyip , öğrenci alıyorlar, sonra da sınıflar oluyor 500 kişi. Yer bulmak İçin rezervasyon gerekiyor.
15
Cevapla
timur
Gelecek nesile çok kötü bir miras bırakıyoruz maalesef.Ahlaken,ücretle,deontolojinin kalmadı,karm karışık bir sistem,kolay gelsin sizlere.Çünki öyle olmak zorunda ,dünya bu yöne gidiyor...
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir