Medimagazin logo

Cerrahpaşa'yı yenileme çalışmaları başlıyor: Arkeolojik araştırma kuyuları açılacak

TOKİ, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni yenileme çalışmaları için başladı. Yenileme çalışmaları için ilk önce arazide arkeolojik kazı yapılacak. Arkeolojik araştırma kuyularının açılması için açılan ihale sonuçlandı. Araştırma kuyularının ihale bedeli 6 milyon 600 bin TL
Kaynak: Habertürk - Mehmet Demirkaya
Cerrahpaşa'yı yenileme çalışmaları başlıyor: Arkeolojik araştırma kuyuları açılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Habertürk'ten Mehmet Demirkaya'nın haberine göre, Türkiye’nin en sayın tıp fakültelerinden biri olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yerleşkesi, TOKİ tarafından yenilenerek “modern ve ferah bir yapıya” kavuşturulacak.

Yenileme çalışmalarının ilk aşama olarak açılan “İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Yerleşkesi 1 Etap Hastane Yapıları Bölgesinde Arkeolojik Araştırma Kuyularının Açılması İşi” ihalesi sonuçlandı. TOKİ’nin düzenlediği ihaleye 5 firma teklif verdi ancak bu tekliflerden sadece biri geçerli sayıldı.


Helikopter pisti de var: İşte 3 boyutlu görüntülerle Yeni Cerrahpaşa! 


İhaleyi, tek geçerli teklif veren Akka Mimarlık Mühendislik İnşaat Restorasyon Müteahhitlik Hiz. Ve Tic. Ltd. Şirketi üstlendi. Akka firması sözleşme gereği, 6 milyon 600 bin TL’ye üstlendiği arkeolojik çalışmayı 23 Ağustos 2020 tarihine kadar bitirecek.

YENİLEME 350 BİN METREKARELİK ALANI KAPSIYOR

TOKİ’nin önceki başkanı olan ve 31 Mart 2019 yerel yönetimler seçiminde Fatih Belediye Başkanı seçilen Ergün Turan, seçimden önce yaptığı açıklamada, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin yeniden yapılandırılması için “Yerleşkede yapılacak yapılandırma çalışmalarında sembol olan tarihsel binaları muhafaza ederek geleceğe aktaracağız” demişti.

İstanbul Üniversitesi ile TOKİ arasında yapılan protokoller ile yerleşkede bulunan, eski, onarıma muhtaç bina ve alanların yenilenmesi yapılacak. Arkeolojik araştırma kazılarının ardından hafriyat ve inşaat çalışmaları yapılacak.


TUS’ta ilk 10'da Cerrahpaşa’dan beş isim: ‘Tesadüf değil’ 


Araştırma kazıları bir milyon 300 bin metrekarelik bir alanda yapılacak. Yenileme çalışmaları ise 350 bin metrekarelik alanı kapsayacak. Yeniden yapılandırılacak olan Yerleşkede restoran, kütüphane, müze, misafirhane/otel ve kreşin yanı sıra, toplam 550 hasta odası ve 750 yatak kapasitesi olacak. Yenilenecek hastanenin 164 yoğun bakım odası, 44 ameliyat solonu, 36 genel ameliyathane, 7 günlük ameliyathane, 1 hibrit ameliyathane 2 sezaryen ameliyathanesi bulunacak.


Cerrahpaşa Dekanı: 'İntörnlerimize angarya kabul edilebilecek işleri yıllardır yaptırmıyoruz' 


 

cerrahpaşa tıp fakültesi
i̇stanbul üniversitesi
Yorum (2)
cerrahpaşalı eski hekim
Cerrahpaşa'nın simgesi Alman döneminin ünlü Cerrahı Nissen'in planını çizgiği saattli binası, öğrenclerin simgesi Burhattein Toker, Tevfik Remzi Kazancıgil, eski temel bilimler simdiki nöroloji binası dışardaki eski gögüs hastalıkları,radyoloji binalarını koruyun da kuyuların hepsi sizin olsun. 50 60 yıln anıları var. Onları koruyun ortadaki çamları koruyun.
11
Cevapla
adnan öbek
İstanbul un her yerinde kazı yapılsa lüzumlu -lüzumsuz çanak çömlek çıkabilir. İnsan hayatını hiçe sayıp kuyularla gereksiz objeler için zaman geçirilmemeli. Bizans artıklarını tabu haline getirmenin alemi yok. Onlar Avrupadaki Osmanlı bakiyelerini ölüme terk etmiş ve hatta yıkmış vaziyette. Bir an evvel hastane yapılmalı ve hizmete sokulmalı. 6.5 milyon tl lüzumsuz harcama yapılmamalı. Bu para inşaat için harcanmalı. 1980 li yıllarda dahiliye binası yapılmıştı... Çürük ve uyduruk yapılmıştı, hesap sorulmadı. Daha ilk yıllarda giderler tıkanmıştı. Müteahhid mafyası maalesef hesap vermediği, hesap sorulmadığı için çürük yapılarla soyguna devam ediyor.!
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir