Medimagazin logo

'Dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi'nde Türkiye'den iki üniversite yer aldı

İngiltere'de yüksek öğrenimle ilgili yayımlanan Times Higher Education (THE) dergisinin, "Dünyanın En İyi Üniversiteleri" listesinde ilk 500'e Türkiye'den Çankaya ve Sabancı üniversiteleri girdi.
Kaynak: BBC
'Dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi'nde Türkiye'den iki üniversite yer aldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

THE'nin 2020 yılını göz önüne alarak yaptığı listede ilk 600'ün içine Bilkent, Hacettepe, Koç; ilk 800'ün içine ise Boğaziçi, İTÜ ve ODTÜ girdi.

Times Higher Education dergisi bu sıralamayı yaparken öğretim kurumlarının bilimsel araştırmalarını, uluslararası çalışma ve konumlarını, gelirlerindeki artışları ve listede geçen yıl bulunduğu sıralama gibi 13 unsuru göz önüne alıyor.

2019 listesinde Sabancı Üniversitesi ve Koç Üniversitesi ilk 500 içinde yer almıştı.

Türkiye'nin listede değerlendirmeye tabi tutulan toplamda 34 üniversitesi var.

İngiltere'deki Oxford Üniversitesi, dört yıldır listede dünyanın en iyi üniversitesi olarak ilk sıradaki yerini koruyor.

Oxford Üniversitesi'ni ikinci sırada ABD'den California Institute of Technology, üçüncü sırada İngiltere'den Cambridge Üniversitesi izliyor.

Halen gözde ülke ABD
2020 listesinde 92 ülkeden 1.400 üniversite yer aldı.

Yeni listeyle ilgili yayımladıkları açıklamada THE, Oxford Üniversitesi'nin birinciliğine rağmen İngiltere'deki diğer üniversitelerin sıralamalarda geriye düştüğünü aktardı.

Buna göre ilk 200'de yer alan İngiltere'den 28 üniversitenin 18'i geçen yıla göre sıralamada aşağıya kaydı.

İlk 200 üniversite içinde ABD'den 60, İngiltere'den 28, Almanya'dan 23 ve Avustralya'dan 11 üniversite yer alıyor.

THE'nin yaptığı açıklamaya göre Çin'deki üniversiteler aldıkları devlet fonları sayesinde güçlenirken ABD halen dünyanın en seçkin öğrencilerinin tercih ettiği ülke olarak öne çıkıyor.

Kanada, İtalya ve Almanya üniversitelerinin gücünü artırdığı diğer ülkeler arasında.

Aynı zamanda İran'ın 11 üniversiteyi daha listeye sokarak temsiliyetini 40'a çıkardığı, LatinAmerika'nın ise üniversite yarışında zorlandığı belirtildi.
 

üniversite
tıp fakültesi
odtü
sabancı üniversitesi
çankaya üniversitesi
Yorum (2)
aydin sinal
almanyada 39 tip fakültesi var ,bu 39 tip fakültesinin üniversiteleri ilk 500 icinde yer aliyor (ingilizce tedrisat olmadigi halde!!!),baska bir söze gerek yok.
5
Cevapla
Hasan Akdemir
Bizim kız da Çankaya'da okuyor ama hocalarından birisini 9 ay önce öğrencisi vurarak öldürmüştü. Cinayet, üniversite puanını düşürmüyor demek ki. Almanya'da üniversite cinayetleriyle ilgili bir bilgi var mı ?
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir