Medimagazin logo

Edirne'de tıp fakültesini kazanan genç, anne babasının öğrencisi oldu

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ ile Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretimi Üyesi Dr. Ayten Üstündağ'ın oğlu Kaan Üstündağ da tıp fakültesini kazandı. Anne ve babası gibi doktor olmak istediğini söyleyen Üstündağ "İlk tercihte Trakya'yı yazdım. Babam zaten yıllardır burada, o nedenle gönül rahatlığıyla yazdım. İyi ki yazmışım, çok mutlu oldum" dedi.
Kaynak: DHA - Olgay GÜLER
Edirne'de tıp fakültesini kazanan genç, anne babasının öğrencisi oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Trakya Üniversitesi'nde kayıt heyecanı sabah erken saatlerde başladı. Üniversiteye ilk kaydı Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Tabakoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ ve Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretimi Üyesi Dr. Ayten Üstündağ'ın oğulları Kaan Üstündağ'ın kaydını yaptı. Anne ve babası gibi tıp fakültesini seçen Üstündağ, çok yüksek puan almasına rağmen Trakya Üniversitesi'ni tercih ettiğini söyledi.

"Evladımızın burayı tercih etmesi bizim için mutluluk kaynağı"

Oğlunun Trakya Üniversitesi'ni tercih etmesinden dolayı mutlu olduğunu belirten Prof. Dr. Sedat Üstündağ, "Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi de eğitim açısından ülkemizin en güçlü kurumlarından biri. 22 yıldır bu fakültede eğitim-öğretime hizmet veriyorum. Eğitim hizmetinin geliştirilmesine katkı vermeye çalışıyorum. Evladımızın birinci tercihle burayı tercih etmesi bizim için mutluluk kaynağı oldu. Umarım süreç hayırlı devam eder. Hem ailemiz için hem ülkemiz ve milletimiz için hem de insanlık için iyi sonuçlar doğurur" dedi. Trakya Üniversitesi'ne kayıt olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Kaan Üstündağ da, "İlk tercihte Trakya'yı yazdım. Babam zaten yıllardır burada, o nedenle gönül rahatlığıyla yazdım. İyi ki yazmışım çok mutlu oldum, çok teşekkür ederim" diye konuştu.

"Evlatlarını canı gönülden bize teslim ediyorlar"

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise 1,5 yıl aradan sonra kayıtlara başladıklarını belirterek "İnşallah yakında yüz yüze eğitime başlayacağız. İlk kaydımızı Trakya Üniversitesi’nin çok kıymetli iki hocası, Sedat Üstündağ profesörümüz ve eşinin kıymetli evlatlarını Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, anne ve babasının görev yaptığı tıp fakültesine kaydı ile başlıyoruz. Bu bizim güçlü bir kurum olduğumuzun en önemli göstergesi. Evlatları çok yüksek bir puan aldılar ama tercihleri anne ve babasının hizmet ettiği kurum oldu. Kendilerini canı gönülden tebrik ediyorum. Bu gerçekten gurur verici. Burada hizmet edenler evlatlarını bu kuruma teslim ediyorlar. Canı gönülden, severek, isteyerek teslim ediyorlar" dedi.

edirne
trakya üniversitesi
prof. dr. sedat üstündağ
dr. ayten üstündağ
Yorum (3)
eski cerrrahpaşalı
eskilerden bir anı: yeni tıp fakülteleri ihtiyacı 1970 lerin sonunda doğmaya başladı. o vakitler yeni fakülteler açmanın nizamı intizamı bugünden farklı idi. istanbul üniversite senatosu toplandı (yök daha yok) cerrahpaşa'ya edirne tıbbı oluşturma, çapa'ya bursa tıbbı oluşturma görevi verdi. edirne 'nin kurucu dekanı cerrahpaşa mikrobiyolojiden prof suat vural oldu. benzer gelişmeler ankara ve hacettepe'de de oldu. ankara tıp antalya tıbı ,hacettepe sivas kayseri ve malatya yı hazırlama görevini aldı. ağabey fakülteler kardeş fakülteler hoca desteği ders programı hazırlama, bölüm kurma konusunda yardımcı oldu. suat vural edirneye öğretim üyesi yetiştirmek için bir uygulama başlattı. edirne adına temel bilimlerde ihtisas yapanlara cerrahpaşa bir klinik dalda asistanlığa alındı. edirne iyi kuruldu. genç meslekdaşıma başarılar dilerim
7
Cevapla
selen demirci
Anne baba için çok gurur verici bir şey,eminim Kaan da ailesi gibi ülkesine yararlı bir hekim olacak,tebrik eder başarılarının devamını dilerim.
3
Cevapla
Dr Ali Evren
mesleğimizin, hocalığın, ilmi ve insani/vicdani olarak nasıl en yüksek seviyede yapıldığının örneği anne ve babanın yavruları da bu yolda.. ne güzel.. başka örnek aramasın.. anne ve babasına baksın yeter..
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir